Spordiselts Kalev on linnavalitsusele praeguse seisuga võlgu 312 000 krooni Staadioni tänaval asuva spordikompleksi hoonestusõiguse eest. Ehk siis jutt on kinnistust, kus paiknevad nii tantsupidudega tuntuks saanud Kalevi põhistaadion kui ka otse selle kõrval asuv Kalevi jalgpalliklubi kodustaadionina tuntud kunstmurukattega väljak koos sinna juurde kuuluva hoonestikuga.

Vajalikud maksed jättis Kalev tegemata eelmise aasta jaanuaris ja juulis ning selle aasta jaanuaris, mistõttu on eelpool nimetatud summale lisandunud ligi 145 000 krooni suurune viivis. Et tänavu 10. juulil jõuab kätte korrapärase makse tegemise aeg, tuleb Kalevil tänavu uue maksegraafiku alusel tasuda ühtekokku enam kui 561 000 krooni.

Linnavalitsuse korralduse eelnõule lisatud seletuskirjas põhjendatakse kohtu kaudu võla sissenõudmisest hoidumist sellega, et linnal tuleks siis tasuda riigilõiv 45 000 krooni. Just seetõttu eelistataksegi kokkulepet ja uue maksegraafiku kehtestamist.

Kalevi maksesuutlikkuse seab paraku kahtluse alla võlgnevus maksu- ja tolliametile, mis on tänase seisuga koos intressidega kasvanud juba üle 995 000 krooni.