"Nõukogu arvates on olulised küsimused Eesti jaoks praktika parandamine ning töötajate oskuste vastavusse viimine tööstuse vajadustega. Haridusprogrammid ning parem koostöö haridusasutuste ja tööstuse vahel võivad mängida olulist rolli. Samuti mõjuks see soosivalt tööpuuduse vähendamisele," rääkis Eesti Välisinvestorite Nõukogu (FICE) esimees Martin Breuer, vahendab Äripäev.

Christiansen Consulting OÜ tegevjuht Jens Christiansen ütles, et praegu on Eesti üks suuremaid probleeme töötus ning see, et töötutel pole piisavalt kutseoskusi. Kutseoskuste puudumine on karjuv probleem." Tema sõnul on see ka tegelik kitsaskoht ekspordi suurendamisel ning investeeringute tegemisel. "Siin oleks lahendus koostöö ettevõtete ning haridusasutuste vahel. See võib tunduda must-valge lahendusena, kuid investorite arvates koostöö ettevõtete ning haridusasutuste vahel ei toimi."

"Oskustööliste puuduse probleemi tunnetan iga päev oma töös, konsulteerides nii Eesti kui ka Skandinaavia ettevõtjaid," rääkis Christiansen. "Siin tahavad kõik olla juhid, kuid see pole see, mida Eesti vajab. Tegelikkuses on oskustööline palju väärtuslikum." "Tihti puuduvad Eesti ettevõtjatel kommertsoskused. Tellimuse ootamisest ei piisa, tuleb aktiivselt müüa," tõdes välisinvestor. Christiansen Consulting OÜ on Taani-Eesti Kaubanduskoja liige.