Arendusprojekt 2009 valiti linna poolt Tallinnas viimaste aastate jooksul algatatud kinnisvara arendusprojektide seast, mille puhul investeeringute maht on olnud enam kui 50 miljonit krooni ning projekt aitab kaasa ettevõtlust või turismi soosiva linnaruumi kujundamisele. Hinnati eelkõige projekti uuenduslikkust, mastaapsust, investeeringute mahtu ning mõju linnaruumi kujundamisele ja Tallinna ettevõtluskeskkonna arendamisele.


Ülemiste City juhatuse esimees Gert Jostov tõdes, et sellise tiitli saamine on Targa Äri Linnale suur au. "Innovatsioonilinnaku ülesehitamisel on tehtud ära väga suur töö, kuid veel suurem töö ootab meid alles ees - piirkonna väljaehitamiseks kulub veel 10-15 aastat. Selline tunnustus annab jõudu ja innustust projekti jätkamiseks," lisas Jostov.


Ettevõtluskonkursside eesmärgiks on aidata kaasa ettevõtluse edenemisele ning tutvustada laiemale üldsusele tegusaid inimesi ja organisatsioone. Peale Arendusprojekt 2009 kategooriale on konkurssidel veel 5 põhikategooriat.


AS Ülemiste City on Tallinna Lennujaama naabruses asuv Targa Äri Linn. Linnakusse rajatakse üle paarisaja tuhande ruutmeetri büroopinda ning kerkivad kõrgtehnoloogilised tehased. 2006. aasta sügisel kolisid Ülemiste Citysse tarkvaraarendusettevõte Webmedia ning Mainori Kõrgkool. 2007. aasta sügisel valmis linnaku südamesse rajatud Eesti suurim restoranitänav. 2008. aasta jaanuaris kolis Ülemiste Citysse IT-ettevõte Helmes ja talendijuhtimise firma Fontes ning sama aasta kevadel valmis Baltikumi ühe suurima IT-ettevõtte Microlink uus hoone, 2008. a sügisest asub linnas Cisco Systemsi kuldpartner Santa Monica Networks. 2009. a. juunist on Targa Äri Linnas terviklikke turvalahendusi pakkuv AS Hotronic Grupp ning Põhjamaade juhtiv energeetikaettevõte Fortum.