Tuleb tõdeda, et vaba saja tuhande krooni eest ei saa Tallinnas veel midagi märkimisväärset, pakkumisel on ühikatoad. Samas võime ka natuke rõõmu tunda, sest sarnaste pisikorterite eest küsiti kolm aastat tagasi veel isegi 400 000 kuni pool miljonit krooni. Hinnalangus on siin korralikult tööd teinud.


Näiteks 70 000 krooni eest pakub kohtutäitur Elin Vilippus Pae tänaval 11,9 ruutmeetrise üldpinnaga kapitaalremonti vajavat ühiselamutuba. Pangalaenuga koormatud korter asub viiekorruselise tüüpmaja kolmandal korrusel. Korteris on olemas sanitaarsõlm.


Männikul Mahla tänaval pakutakse 80 000 krooni eest 14,4 ruutmeetri suurust kapitaalset remonti vajavat tuba stalini-aegses väikeühiselamus, kus köök ja pesemisvõimalus on ühiselt kasutatav. Majas on tegus korteriühistu – plaanis on vahetada kanalisatsioonisüsteem ja renoveerida fassaad. Samas majas on pakutud elamiseks ka üht korterit, kus vaja tasuda vaid kommunaalmaksed.


87 000 krooni küsitakse aga remonditud toa eest Põhja-Tallinnas Sõle tänaval. Müüja teatel on tegu heade naabritega korraliku ühiselamuga. Toas on kraanikauss, põrandal parkett ja päevavalgus tuleb pakettaknast. Nelja toa peale on 12 ruutmeetrine köök, dušš ja WC. Majas korteriühistu.


Täpselt 100 000 krooni eest pakutakse aga pisikorterit Pae tänaval, samas majas, kus asub ka esimene näide. Teisel korrusel paiknev tuba on keskmises korras. Korteris on wc, köögikapp, garderoob, boiler, valamu, laud, sektsioonkapp ja divaan-voodi.


Lisaks eeltoodud näidetele pakub Tallinna linn pidevalt kortereid, mis maksavad ka alla 50 000 krooni. Need pinnad vajavad alati kapitaalset remonti või asuvad nad lihtsalt põlenud hoonetes.


Kuigi mitmed kinnisvarainimesed räägivad juba hinnatõusust, võib siiski arvata, et aasta pärast sama uudist kirjutades mainime siin ära juba Tallinna kortereid, mis koosnevad mitmest ruumist.