Kinnisvarahinnad hakkasid Macaus tõusma 2002. aastast, mil keskvalitsus murdis kohaliku kasiinomagnaadi Stanley Ho „ainuvõimu“ ning lubas välisfirmadel hakata regiooni rajama kasiinosid. 2008. aastal saabus finantskriis ja hinnad kukkusid keskmiselt 30 protsenti. Kuid kohalike ettevõtjate sõnul on rasked ajad möödumas ning hinnad jälle kerkimas, mis on taas valla päästnud ostjatelaviini, kirjutab The New York Times.


„Me oleme tagasi seal, kus me olime buumi-aastatel,“ sõnab Macau Land Developments Limited’ tegevdirektor Bernjamin Kao ning lisab, et kinnisvarahinnad on 10-20% kõrgemad, kui enne 2008. aastat.


Macaus ei ole kinnisvara soetamisel välismaalste jaoks mitte mingisuguseid piiranguid. Ostuhinnale lisanduvad harjumuspärased vahendus- ja notaritasud, samuti tuleb arvestada iga-aastase kinnisvaramaksuga, mis on aga varieeruva suurusega.


Mida siis Macaus osta võiks? Näiteks pakutakse 1,42 miljoni USA dollari (ca 16,77 miljonit krooni) eest 558 ruutmeetrise üldpinnaga viie magamistoaga penthouse-korterit uues korruselamus mäejalamil Taipa saarel. Korteris on täisvarustuses köök-söögituba, kõrgemal tasapinnal asuv „pööning“, mida praegune omanik kasutab kontorina ning ka bassein. Terrassilt avanevad uhked vaated Macau siluetile.


Selle pakkumise ruutmeetri hinnaks tuleb ca 30 000 krooni, mis näiteks Tallinna hindadega kõrvutades on ju isegi täitsa mõistlik.