Eesti kaupluste kaljavalik koosneb tänapäeval kontsentraadist tehtud kaljamaitselistest jookidest ja ka ehtsatest kaljadest, mis on paraku valmistatud Ukrainas, Leedus või Valgevenes, kus on tõepoolest pikaajalised kääritatud kalja tootmise kogemused.

Juuli algul AS Karme poolt turule toodud Karksi Kali on esialgu on müügil Comarketites ja Keila TÜ kauplustes.

Traditsiooniline kääritatud kali oli nõukogude ajal Eestis väga populaarne jook. Seda pakuti otse tänaval omapärastest kollastest auto järelkäru peale ehitatud vaatidest ja see maitses suurepäraselt, sest oli otsast lõpuni naturaalsel teel valmistatud.

„Otsustasime taaselustada Eesti kaljatootmise traditsioonid,“ sõnas AS Karme nõukogu esimees Sven Karjahärm. „Kahju oleks, kui rahvas rahuldukski vaid kontsentraatide või võõramaise kalja maitsega. Juba esimese nädala põhjal võib öelda, et kali müüb väga hästi ja on tarbijale selgelt mokkamööda.“

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemalt
Ükskõikselt
Kurvana
Vihasena