"Kui maailmaturul sisendipoole, linnukasvatuses - teravili, soja, rapsiõli, rapsikoogid, kütus, energia -, hinnad tõusevad, siis on hinnatõus vältimatu. Kui toormehinnad maailmaturul langevad, tulevad ka meie toodete hinnad alla tagasi, sest selle põhjuseks on konkurents," ütles Soorm.

Soormi sõnul ei saa hindu päris niisama lihtsalt tõsta, nagu käis välja Äripäeva peadirektor Igor Rõtov, kes kutsus üles ettevõtjaid hinnatõusu mitte häbenema ning tõstma oma toodete ja teenuste hindu, et rohkem kasumit teenida.

"Niimoodi hurraa pealt hindu tõsta päris ei saa, eks meil on konkurendid kõigil tootegruppidel olemas ja kogu aeg jälgime, mida konkurendid teevad," sõnas Soorm.

"Kui aga kaubandus-tööstuskoda teeb üleskutse, et ettevõtjad, ärge enne euro tulekut hindu tõstke, siis ma kirjutaks alla justkui enda surmaotsusele - nii iseendale kui ka oma ettevõttele," rääkis Soorm.

"Kõik sisendid kallinevad sellest sügisest hüppeliselt. Kuidas on võimalik hindu mitte tõsta? See tähendab enda surmaotsusele allakirjutamist."

Tallegg ei ole viimastel kuudel toodete hindu tõstnud ja hindade tõusust veel otseselt ei räägi. "Me ei kavanda hinnatõusu. Me kavandame seda siis, kui toormehinnad veel tõusevad. Tänasel päeval me lihtsalt vaatame, mida toormehinnad maailmaturul teevad," sõnas Soorm.

Pärast Venemaa viljaekspordi keelu kehtestamist on Soormi sõnul söödavilja ja toiduvilja hinnad tõusnud kahekordselt. "Soja hind trügib maailmaturul üles, kõik muud sisendid tõusevad. Eks me iga päev jälgime, mis toormehinnad teevad," nentis ta.