"Täiesti vale poliitika," ütles Raukas Delfile kommenteerides seda, et Eesti Energia hakkab kasutama Jordaania põlevkivi.

Käesoleva aasta mais sõlmis Eesti Energia Jordaania valitsusega kontsessioonilepingu Attarat Um Ghudrani põlevkivimaardla varude kasutamiseks. Eesti Energia 38 km2 suurune kontsessiooniala sisaldab hinnanguliselt üle 2 miljardi tonni põlevkivi ning teatavatel tingimustel on võimalik kontsessiooniala laiendada, mis annaks Eesti Energia käsutusse umbes 4 miljardit tonni põlevkivi.

Raukase sõnul on Jordaania kuningriik ja seetõttu ebastabiilne, sest kuningas võib meie ettevõtte igal ajal välja saata.

Lisaks on Jordaania põlevkivi Raukase sõnul erakordselt madala kütteväärtusega, väävlirikas ning vähese õlisisaldusega - 4-9 protsenti. Eesti põlevkivi õlisaagis on 15-30 protsenti.

"Mida rutem Eesti Energia tagasi tuleb, seda parem," ütles Raukas.

Ta kritiseeris ka Nord Pooli energiaturu süsteemi.

"Inimestele räägitakse lausvalet. Elektri hind Nord Pooli börsil on 30-40 protsenti kõrgem kui meil lõpptarbija praegu maksab," ütles Raukas, juhtides tähelepanu elektribörsi suurtele hinnakõikumistele.

Möödunud nädalal oli elektri keskmine hind börsil 462 eurot (7228,4 krooni) MWh.