Sakreti peadirektori Andris Vanagsi sõnul oli mullu töö Eesti turul maksimaalselt efektiivne ning Sakret säilitas 2009. aasta müügitaseme.

"Väikesel määral muutus meie ekspordi osakaal - kui 2009. aastal eksportisime 14 protsenti oma toodangust, siis mullu oli eksport 13 protsenti".

Vanags mainis, et olulise panuse eelmise aasta edukatesse tulemustesse andis Sakreti koostöö tsemenditootjaga Cemex, mis sai alguse juba 2009. aastal.

"Tänu koostööle Cemexiga muutus Sakret Eesti kliendi jaoks atraktiivsemaks, nüüd saab kunde ühest kohast osta nii ehitussegusid kui ka tsement. Peale selle andis koostöö rohkem tööd ka Sakreti Eesti tehasele Mäos," mainis Vanags.

Ehitusmaterjalide turu edaspidisest arengust rääkides mainis Vanags, et see sõltub suurel määral majade renoveerimise ja soojustamise programmidest ning riigi toest EL-i toetusfondidest rahastamise taotlemiseks.

Renoveerimine ja soojustamine oli üks peamistest teemadest, mida arutlesid mullu novembris ka Eesti ja Läti ehitusmaterjalide tootjad, Läti peaminister Valdis Dombrovskis ja Eesti majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kohtumisel Sakreti tehases Mäos.

"Ehitusmaterjalide tootmisharu kasv sõltub koduturu arengust ning meie hinnangul on soojusisolatsiooni programmid hetkel kõige olulisemad instrumendid ehitussektori elavdamiseks. Sellega on nõus ka Eesti majandusminister Juhan Parts, kes mainis, et näeb ehitusturu elavdamise võimalust vanade majade renoveerimisel ja soojustamisel," rääkis Vanags.