Varem on ettevõtte tervikvara jäänud müümata 94 miljoni kroonise, 46 miljoni kroonise ja 22 miljoni kroonise alghinna juures, teatas BNS.

Müüdava vara hulka kuulub kolm tootmismaa kinnistut Kohtla-Järvel. Nende hulgas 57 152-ruutmeetrine kinnistu, millele on seatud 21 miljoni kroonine ja 27 miljoni kroonine hüpoteek SEB Panga kasuks. Lisaks veel 4636- ja 6275-ruutmeetrised kinnistud, millele on seatud 30 miljoni kroonine hüpoteek AS-i Silbet kasuks.

Tervikvara müügiga lähevad omandajale üle ka töösuhted 13 töötajaga. Tervikvara koosseisu ei kuulu muud nõuded kolmandate isikute vastu ega raha arveldusarvetel ning kassas. Tervikvara koosseisu ei kuulu kinnistutel asuvad kolmandatele isikutele kuuluvad varad ja Silbeti Ploki omandis olev 525,24 kuupmeetrit valmistoodangut ja transpordivahendid.

Ettevõtte vastu on varasema info kohaselt esitatud nõudeid 155 miljoni krooni eest. Suuremad võlausaldajad on Swedbank 55 miljoni kroonise nõudega, Swedbank Liising 35 miljoni kroonise nõudega ja Silbeti Ploki emaettevõte AS Silbet 35 miljoni kroonise nõudega.

Suurimaks võlausaldajaks on Swedbank, kelle nõue jääb 40 ja 50 miljoni krooni vahele. Samuti on võlausaldajateks Swedbank Liising ja Silbeti Ploki emaettevõte AS Silbet, mõlema nõue jääb 30 ja 40 miljoni vahele. Silbeti Ploki maksuvõlg oli esmaspäeval 513 820 eurot.

Viru maakohus kuulutas Silbeti Ploki pankroti välja augusti lõpul ettevõtte enda avalduse põhjal.

Suuline enampakkumine toimub 11. veebruaril Jõhvis.