Spari poodide operaatorfirma OÜ Comarket tegevjuht Raimo Kaarlaid ütles ETAle, et lähemal ajal uusi kauplusi Comarketile ei lisandu. “Laienemisprotsessi ei alustata enne, kui olemasolevad kauplused on muudetud võimalikult efektiivseks ja viidud uue kaubamärgi alla,” ütles Kaarlaid. Tema sõnul avaldab ettevõte Spari asemel kasutusele võetava kaubamärgi turunduslikel kaalutlustel vahetult enne märgi vahetust.

Kaarlaid lisas, et poodide väga järsku kontseptsiooni muutust ei saa toimuda, sest toidukauplus jääb toidukaupluseks. “Tulevikus püüame pigem silma paista teeninduskvaliteediga ja piirkondlikele eripäradele vastava sortimendiga,” lausus Kaarlaid.

Varem on Comarket teatanud, et näeb tulevikus praegustest Spari poodidest moodustunud keti laienemist kümnelt poelt kuni 40 poeni.

Kaarlaidi sõnul tuleb võimaliku laienemise käigus kõne alla ka mõne lisainvestori kaasamine. OÜ Comarket täielik omanik on seni AS ABC Grupp. Comarketis töötab praegu 245 inimest.

Baltic Food Eesti ASi (BFE) pankrotihaldur Kalle Mõtsnik ütles sel nädalal ETAle, et praeguseks on kümne OÜ Comarket käsutuses oleva Spari kaupluse sisustus müüdud Comarketile, neist kahe Tallinna poe sisustuse ostis viimane kohe ning kaheksa poe puhul kauples hinna alla umbes 80 protsendile.

Kokku oli BFEl 31 kauplust, millest osa on nüüd läinud üksikute poepidajate kätte ja osa suletud. Peale Saue krundi ja Tartu Sõpruse kaubahalli, mis on veel enampakkumisel, on Mõtsniku sõnul järel veel tühine osa BFE vallasvara.

Vara eest kokku on laekunud alla seitsme miljoni krooni, järelmaksuna on oodata veel mõnda miljonit. Sellele lisanduvad müügis objektide tulud.

BFE vastu esitatud ligi 155 miljoni kroonisest nõuetemahust õnnestub osaliselt rahuldada pandiga tagatud ligi 40 miljoni kroonine eesõigusnõue, mis pärast selle ostmist Hansapangalt kuulus Comarketi emafirmale ABC Grupp, kuid nüüd on müüdud edasi.