Tallinna börsil noteeritud laevandusettevõtte Tallink Grupi tütarettevõtted Baltic SF VII Ltd ja Baltic SF VIII Ltd sõlmisid prahilepingu aluste Superfast VII ja Superfast VIII prahtimiseks ettevõttega Stena Line Ltd, teatas Tallink börsile.

Laevad antakse üle prahtijale pärast kõrghooaega ehk tänavu aasta augustis, mil Tallink lõpetab opereerimise nende laevadega Soome–Saksamaa liinil, teatas Tallink börsile. Prahileping kestab kolm aastat ning annab prahtijale võimaluse lepingut pikendada veel üheks täiendavaks aastaks. Laevu hakatakse opereerima Suurbritannia vetes.

Tallink Grupi investorsuhete juht Harri Hanschmidt ütles BNS-ile, et Soome–Saksamaa liin suletakse augustikuus. "Kui kõrghooaeg läbi saab, siis pannakse kinni," ütles Hanschmidt. Küsimusele, kas liin järgmisel aastal uuesti avatakse, ei osanud Hanschmidt kindlalt vastata.

Praegu liinil reise ei toimu, Tallink Grupp on teatanud liini taaskäivitamisest 1. aprillil. Tallinki pressiesindaja Luulea Lääne ütles reedel BNS-ile, et Soome–Saksamaa liini laevadel tehakse madalhooajal korralisi hooldustöid. Ka mullu oli liinil jaanuarist aprillini neljakuuline paus.

Tallink on opereerinud laevadega Superfast VII ja Superfast VIII Soome ja Saksamaa vahel alates 2006. aasta aprillist. 2009/2010. majandusaastal oli Tallinki Soome–Saksamaa segment 14 miljoni euroga kahjumis. Tallinki uue majandusaasta esimese kvartali aruande kohaselt oli segmendi tulem 4,5 miljoni euroga negatiivne, mis teeb laevaliinist Tallinkile kõige enam kahjumit toova liini. Reisijaid vedas Tallink Soome–Saksamaa liinil esimeses kvartalis 13.975, mida on 10,8 protsenti vähem kui eelmise majandusaasta esimeses kvartalis.

Planeeritud prahtimine aitab ettevõtte hinnangul alustel saavutada kasumlikkuse.