Starmani juhatuse liikme Hanno Liiva sõnul on Leviraga sõlmitud leping mõistlik kompromiss, mis tagab saatjatevõrgu kiire väljaehitamise ja sobivad tehnilised tingimused telekanalite edastamiseks.

“Leviraga peetud läbirääkimiste käigus jõudsime päeva lõpuks kõiki osapooli rahuldavale kokkuleppele, seetõttu loobume oma algsest plaanist kasutada mobiilsidefirmade maste ja rajame saatjatevõrgu koostöös Leviraga nende mastidele,” rääkis Liiva.

Levira juhatuse esimehe Mart Einpalu sõnul otsustas Levira loobuda oma vaidlustusest digitaaltelevisiooni sagedusloa konkursil. “Soovime keskenduda oma põhitööle ja minna edasi uute võrkude rajamisega, et luua võimalused televaatajale veelgi konkurentsivõimelisema teenuse pakkumiseks,” sõnas Einpalu.

Liiva nentis, et paremad edastustingimused võimaldavad osutada kvaliteetset ja stabiilset teenust ja suurendada kättesaadavate telekanalite arvu.

Tehnilise järelevalve amet kuulutas 4. veebruaril Starmani võitjaks üleriigilise digitelevisiooni sagedusloa konkursil. Kui seni vastutas tavaantenniga vastuvõetava ZUUMtv telekanalite tehnilise edastuse eest AS Levira, siis sagedusloa saamise järel hakkab nende levitamisega tegelema Starman ise.

Starmanil on rohkem kui 4-aastane kogemus õhu kaudu leviva digitelevisiooni ZUUMtv pakkumisel. ZUUMtv klientideni jõuavad tavalise katuseantenni kaudu kuni 28telekanalit, neist 13 eestikeelsed. Starman on valmis lisama maapealse leviga digitelevisiooni võrku uusi telekanaleid ning jätkama telepildi edastamist turu soodsaimate hindadega.