Juba pikemat aega müüb Pärnu kolme suurt objekti, milleks on Pärnu ATP aktsiad, Pärnu Rannahotell ja keset linna paiknev hotell Pärnu. Neid alghinnaga müües on linnakassasse võimalik saada ligi 50 miljonit krooni. See raha on arvestatud veel selle aasta eelarvesse.

Opositsioonis olevad Pärnu linnavolikogu isamaaliitlased, kes ei näe võimalust plaanitud kümned miljonid tänavu kätte saada, on teinud ettepaneku negatiivse lisaeelarve koostamiseks, kuid sellest ei taha koalitsioon midagi kuulda.

Volikogu liige Ain Pajo ütles, et linnavara müügi selle aasta plaan oli 80 miljonit krooni, kuid tegelikult on laekunud veidi üle 10 miljoni krooni. Tema sõnul jäi seetõttu septembris valmis ehitamata raamatukogu ja investeeringuid linna haridusasutustesse on vähendatud 8 miljoni krooni võrra. Pajo kahtlustas, et linnavalitsus tahab eelarveaugu täiteks maha müüa ka Pärnu pärlina tuntud mudaravila. Linnavarakomisjonile esitatud 2003. aasta linnavara võõrandamise plaanis oli mudaravila 16 miljoni kroonise alghinnaga sees. “Kardan, et see võidakse rahapuudusel veel tänavu müüki panna,” lausus Pajo.

Otseselt kinnistute müügist on Pärnu linn tänavu 9 kuuga teeninud 22 miljonit krooni, plaan nägi ette 48,7 miljonit krooni. Abilinnapea Erni Metsali sõnul tuleb plaan täis, kui hotellid maha müüa õnnestub, sest ATP aktsiate 13 miljoni krooni suuruse alghinna katab plaaniväline müük. Sügisel on linnavara müük tema sõnul aktiviseerunud ja lähiajal leiavad omaniku veel mitu eramukinnistut. Eile õnnestus oksjonil edukalt maha müüa Riia mnt 108b asuv krunt lõpliku hinnaga 2,5 miljonit krooni, mis ületas alghinna 600 000 krooniga.