"Ma pean pikalt mõtlema, kas mul üldse on seda kohane kommenteerida või mitte, aga kodanikuna on mul loomulikult suhtumine asjasse olemas. Minu meelest niimoodi ei käituta," kommenteeris Ansip neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil.

"Nii Ross kui ka Minka tegid minu hinnangul väga head tööd, aga mis hindaja mina ikka olen. Mina olen valitsusjuht ja nemad on sõltumatu panga asepresidendid. Kas ma üldse tohiksin nende töö eest hindeid panna," nentis Ansip, vahendas BNS.

Ansip tunnustas Rossi selle eest, et tema oli Eesti Pangast see inimene, kes väga tõsiselt lõi kaasa Eesti ettevalmistamisel eurotsooniga liitumiseks ning kes väga tõsiselt otsis võimalusi Eesti eelarve tasakaalu positsiooni parandamsieks. "Kui tal ka mõned vaated ei sobinud valitsuse vaadetega, siis ta ei solvunud, vaid esitas uusi ettepanekuid," lisas peaminister.

"Temast oli väga suur abi ja minu meelest see inimene selle töö eest, mis ta tegi, vääriks riiklikku autasu. Tema panus oli väga suur," lausus Ansip.

Ka Minka haldusalasse kuulunud eurole ülemineku tehniline korraldus sujus peaministri hinnangul laitmatult.

"Nende senisele tööle mina küll midagi põrutavat ette heita ei oska. Ma ei tea neid siseasju, ma ei tea neid detaile, aga see mis mulle kui peaministrile paistab nende tegevusest, see väärib ainult kiitust," kommenteeris ta.

Ansip leidis, et kui tahetakse asepresidente vahetada, on võimalik vahetada ka viisakalt. "On võimalik kokku leppida selles, et asepresidente vahetatakse ja on võimalik viisakalt öelda, et nõukogu tahab uut verd, uusi ideid," selgitas peaminister.

"Selline viis, kus lihtsalt kogemata selgub, et hääled ei tulnud kokku, ei sobi kokku nende meeste panusega, nende teenetega," nentis Ansip.

Seoses keskpanga asepresidentide valimise teemaga heitis Ansip ajakirjandusele ette apoliitiliste ametnike erakonnastamist. Peaministri hinnangul ei ole kohane lehes tema majandusnõuniku Aare Järvani kui võimaliku uue asepredisendi kohta esitatud väide, et too on neli aastat ustavalt Reformierakonda teeninud.

"Järvan on Eesti riiki väga hästi teeninud. Ta on Eesti euroga liitumise arhitekt. Poleks teda olnud, poleks meil võibolla praegu eurot olnud. Mina ei ole oma meeskonda politiseerinud ja peaministri meeskonnas on aastate jooksul olnud mitmeid apoliitilisi nõunikke ja nad on jätkanud oma karjääri apoliitilistena ja pole liitunud erakonnaga," rääkis Ansip.

"Mina ei erakonnasta apoliitilisi ametnikke ja mul on palve, et ka ajakirjandus seda ei teeks. Vastasel korral apoliitilised ametnikud ei julgegi enam tulla peaministri büroosse tööle – saavad sildi külge ja pärast osutuvad kellegi teise meheks," oli Ansip kriitiline.

"See on oluline libastumine, kui ajakirjandus hakkab neid, kes teenivad Eesti riiki, erakondlikult sildistama. Seda ei tohiks teha," lisas peaminister.

Ansip lisas, et rääkides spekulatsioonidest, mis puuduatavad Eesti Panga võimalikke uusi asepresidente, siis Järvan võiks selleks ka saada. "Ta on väga erudeeritud ja laia silmaringiga inimene ning kui ta tahaks saada keskpanga asepresidendiks, siis ma toetaksin teda nii hästi kui oskaksin, aga see otsus on nõukogu langetada," märkis Ansip

"Kui Märten Ross peaks tahtma tulla tööle peaministri büroosse, siis võtaksin ta vastu suurima heameelega ja kinnitan, et keegi ei hakka teda erakonnastama," lisas peaminister.