Kokku kerkib lähiaastatel 15 maja 200–250 madalamasse hinnaklassi kuuluva korteriga, mille naabrusesse lisandub kaks ülikoolile kuuluvat spordirajatist. “Kinnisvaraarendajaks me ei hakka,” ütles TTÜ haldusprorektor Peep Joonas. “Kõne all on olnud koostöö arendajaga või hoonestusõiguse seadmine. Kuid maa müüki me kindlasti ei plaani.”

Jonas tunnistas, et peamiseks ajendiks elamuehitusega tegeleda on TTÜ vananev õppejõudude kaader ning asjaolu, et võimekaid noori ei suudeta väliskõrgkoolidesse tööle minemast takistada. Kui paljudele väiksematele kõrgkoolidele andis juba selle sügise vastuvõtt hoobi, siis TTÜs asus õppima rekordarv tasulisi tudengeid, 3000. “Et tudengeid siia meelitada, peame ehitama ujula,” rääkis Jonas.

Kas TTÜ finantseerib elamuehitust laenuga, ei ole Jonase sõnul veel TTÜ nõukogus otsustatud. Ülikooli praegune mõõdukas laenukoormus võimaldab täiendavat laenu võtta. Jonas ütles, et kui TTÜ nõukogu otsustab laenu kasuks, võidakse tagatiseks kasutada elurajooni alla jäävat 10 hektari suurust maatükki.

Kinnisvarabüroo Uus Maa analüütik Ain Kivisaare hinnangul kujuneb TTÜ elamuehitusprojekti maksumuseks 75–100 mln krooni. “See on juhul, kui need 200–250 korterit ei ole väga suured,” märkis ta. Kui kortereid ei doteerita ning need ei satu vabasse käibesse, ei mõjuta need Mustamäe korterite hindu.