Tallinna Menüü 2011 kampaaniaga on hetkel ühinenud 18 erinevat restorani üle linna. Kutsed saadeti küll pealinna menüü looja peakokk Dimitri Demjanovi sõnul 26 toidukohale, kuid osad loobusid.

"Paljud ütlesid ära kohe, et neil puudub huvi ning ei taha võtta lisakohustusi uue menüüga. Nüüd kui menüü läheb käima soovivad kõik liituda. See arusaamine ja mõtestamine, millega tegu, tuleb hiljem see on mõistetav. Meie lootus on, et aasta lõpuks oleks liitujaid 30 ja 35 restorani, toidukoha vahel," sõnas Demjanov.

Iga restorani Tallinna menüüs hakkab olema kuni viis rooga ning nende hinnad on pisut odavamad kui tavapärasest menüüst võiks toitu saada. Mõte on turundada meie kohalikku toitu ning rääkida läbi selle Tallinna ja meie kõigi kulinaarne lugu.

Võrdluseks võib tuua, et Helsinkis on kohaliku menüüga liitunud vaid kaheksa restorani. Tallinnas kuulub uue menüü nimistusse restoranid Balthasar, Beer House, Bonaparte, Cafe Swiss, Egoist, Gloria, Kaerajaan, Komeet, La Bottega, Mekk, Muuseum, Nevskij, Oot-Oot, Platz, Ribe, Spirit, Tallink City ja Tchaikovsky.

Kui tuua mõningaid näiteid uuest menüüst, siis restoranis Nevskij saab Tallinna Menüü 2011 järgi süüa vanamoodsalt valmistatud veisestroganovi puravikudega, serveeritud kartuli pudru ja mädarõikaga.

Samas restoran Egoist pakub Järlepea vutti pärlsibulate ja maapirnipüreega. Restoran Kaerajaan on lisanud menüüsse ka soolasiia serveerituna õrnsoolakurgi, aedbasiiliku ja marineeritud köögiviljadega.

Tallinna Menüü 2011 on välja töötatud Eesti Kulinaaria Instituudi meeskonna poolt, võttes aluseks Helsingis juba 12 aastat töötanud formaadi. Helsingis oli menüü samuti esimest korda kasutuses just linna kultuuripealinnaks olemise aastal.