"Kui Vene Föderatiooni suursaadik ütles ennist, et meie ehk siis Eesti ja Venemaa vahelised suhted on tupikus, siis päris nii ei ole õige öelda. Me oleme oma suhetega kitsala tänaval, mida oleks vaja laiendada. Töötasandil lähevad asjad ülesmäge – majandusnumbrid, turism, kultuurivahetus. Küll sellel kitsal tänaval, kuid siiski meie suhted liiguvad," sõnas Volmer.

"Eesti on ELi liikmena seotud ühiste kohustuste ja ühiste eesmärkide ning poliitikaga. Kasutame kõiki formaate, et parandada praktilisi ja vastastikuseid kasutoovaid suhteid,“ lisas Volmer.

"Paljud lepinguid Venemaaga on hetkel läbirääkimiste faasis. Varsti on alla saamas uus pensionileping. Ka piirileping, mida tihti ei arutata, kuid on alati laual. Piirileping ei ole aga võluvits ega imerelv, mis kõik meie mured lahendaks," sõnas diplomaat kommenteerides kahe riigi vaheliste suhete lepingulisi aluseid.

Volmer lisas, et majanduskriisi järgselt on kaubavahetus Venemaaga kasvanud keskmisest kiiremini.

"Tuleb tunnustada neid ettevõtteid, kes on leidnud võimaluse ja tahtmise oma Venemaa partneritega koostööd arendada ja suurendada. Palju kaubavahetust on meid selle suure riigiga kindlasti ees ootamas. 2010. aastal oli Venemaa Eestile neljas kaubanduspartner 8,9 protsendiga kogumahust. 2011. aastal tõusus Venema kolmandaks kaubanduspartneriks. Eksport-import mahud kasvasid samade aegade võrdluses vastavalt 71 ja 36 protsenti," kinnitas Volmer.

„Kõik probleemid majanduses on seotud poliitilise kontekstiga. Kindlasti on vaja neid suhteid parandada. Otsustuspädevus on siin poliitikutel. Diplomaatide poolelt võib öelda, et koostöö on olemas ja tahe koostööd teha on olemas meie poolt. Venemaa liitumine WTOga on näiteks lähikuude küsimus, see on meile väga positiivne lahendus, mis palju kitsaskohti lahendab,“ sõnas diplomaat.