Odavaimad maasikad Keskturul on väikesed ja erineva kujuga Poolast toodud kaup, mille juures olev silt (väga magusad - toim) kahjuks ei vasta tõele. Keskturul olevad Hispaania maasikad on küll kallimad, enamjaolt 2-3 eurot kilo, aga välimuselt on need marjad suuremad ja on tunda ka maasikalõhna. Kuid nende seast magusa maasika leidmiseks tuleb loota õnnele või süüa ära kilo maasikaid.

Ka Nõmme turul on leida vähesel määral "ühe euro maasikaid". Kallimateks osutuvad turul Poola maasikad, mille leiab turult hinnaga 3 eurot kilo. Odavamad, vastupidiselt Keskturule, on Hispaania maasikad - 1.60 kilo. Müüja soovitusel otsustasin osta Poola maasikaid, mille maitse pidi meenutama Eesti enda omasid. Üllatus oli seekord positiivne, maasikad olidki peaaegu nagu kodumaised.

Mõlemal turul on müügil ka juba murelid, mille odavaim kilohind turgudel on 4.50.

Suur hulk müügil olevaid kurke ja tomateid on Eesti päritolu. Eesti tomateid on võimalik soetada kilohinnaga 3.50 ja kurke hinnaga 1.50. Odavaimad kurgid ja tomatid, Leedu ja Poola päritolu, on müügil Keskturul. Kust esimesi saab hinnaga 0.80 ja teiste kilohinna eest tuleb välja käia 0.90.

Mõlemal turul oli päevasel ajal üllatavalt palju rahvast. Kliendid Keskturul olid enamjaolt vanem generatsioon ja Nõmme turul oli näha palju noori peresid.

Keskturul rääkimine müüjatega, vene keele oskuseta, oli minu jaoks üsnagi keeruline. Kui soovisin teada saada, milliseid maasikaid kliendid eelistavad, sain vastuseks kas "soovite maitsta" või "maasikad on väga magusad". Nõmme turul aga see-eest ei kohanud ma ühtegi müüjat, kellel oleks raskusi eesti keele oskusega.

Kodumaiseid maasikaid võib müüjate sõnul saada juba kahe nädala pärast.