Finantsinvesteeringu eesmärk on tugevdada nii gruppi kuuluva hulgifirma Dagab Baltic positsiooni kui ka arendada jaekaubandustegevust Eestis, Lätis ja Leedus.

"EBRD investeeringu abil oleme paremini võimelised oma senise turuosa suurendamiseks," ütles Baltic Food Holdingu nõukogu esimees Hans Jorgen Blomseth.

Blomsethi sõnul muutub koos investeeringuga ka praegu Rema 1000 kaubamärgi all opereerivate poodide kontseptsioon ning sügisest võetakse kasutusele vaid Spari kaubamärk.

"Eestis kohandatud Rema 1000 kontseptsioon erineb märgatavalt sellest, mis ta on originaalis Norras välja töötatud Norras," rääkis Blomseth.

"Seega kujundame poed ümber nii, et nad vastaksid Spari kaupluste kontseptsioonile," lisas ta.

Eestis on Baltic Food Holdingul praegu 28 poodi, kogu Baltikumis kuulub grupile 63 kauplust. Aasta lõpuks suurendatakse arvu 75 Spari kaupluseni.

"Pikas perspektiivis on meie plaan omada kokku 108 Spari poodi," ütles Baltic Food Holdingu tegevdirektor Stein Skjorshammer.

Skjorshammeri sõnul loodab Baltic Food Holding mõne aasta jooksul end Eesti, Läti ja Leedu turul korralikult sisse seada ning pakkuda aktiivset konkurentsi teistele turuosalistele.

Praegu hindab Baltic Food Holding turuosa kõige suuremaks Eestis, kus legaalsete kaubandusettevõtete seas omavad Spari kauplused ligikaudu 10-protsendilist osa. Lätis ja Leedus jääb firma osakaal mõne protsendini.

"Samas on meil kogu Baltikumi peale kõige suurem jaekaubanduskett ning käibe järgi kuulume kindlasti esikolmikusse," sõnas Blomseth.

Nõukogu esimehe annab turuosa suurendamise plaanidele alust ettevõtte senine ajalugu, mille käigus on alates 1995. aastast grupi käive kahekordistunud.

Praegu moodustab Spari poodide aastane kogukäive Balti riikides ligikaudu 1,9 miljardit krooni, millest põhiosa ehk üks miljard tuleb Eestist.