Augustis 1996. aastal kerkis Tallinna lähedale esimene eksklusiivne uuselamurajoon, Kodumajagrupi ASi rajatud Tiskre. Sinna asus elama arvestatav osa Eesti ärieliidist ja sai tuntuks kui rikaste elamurajoon. Jõukate oaas piirati aedade ja tõkkepuudega ning elamurajooni jäi valvama turvamees.

Tiskre mai 2004

“See nn eksklusiivsus tuli ilmselt sellest, et see oli üks esimesi eramajade rajoone uue vabariigi alguses. Need, kes siis suutsid osta krundi ja ehitada maja, pidid olema tavalisest inimest leidlikumad ja ka varakamad,” ütles Uus Maa Kinnisvarabüroo maade ja majade osakonna vanem Andrus Soonsein.

Soonseina sõnul elavad Tiskrel nüüd tavalised eesti inimesed, kes tahavad ja suudavad endale lubada majas elamist. “Ei saaks öelda, et tänaseks on Tiskre näol tegu kõige-kõige mainekama rajooniga,” ütles ta.

Samuti arvab ka Arco Vara elamispindade osakonna juht Maia Daljajev õeldes, et tänapäeva turu mõistes Tiskre küll jõukate elurajoon ei ole.

Tiskres on tänini olemas valvuriputka, kogu piirkond on aiaga piiratud ning teed on tõkkepuudega piiratud. “Kindlasti piirab see huvilistel seal piirkonnas liikumise ja lisab juurde turvalisust,” lisas Soonsein.

Praegu on Tiskres müügis majad hinnaga 180 500- 480 000 eurot, mis samas suurusjärgus nagu Haabersti uuemate majade korterite hinnad. Eramajade hinnad jäävad allapoole Kristiine, Kakumäe, Nõmme ja Pirita hindadest.

Tiskre nüüd