Majandusminister Juhan Partsult ei õnnestunud eile saada kommentaari Eesti Energia nõukogus tehtud ootamatute vangerduste kohta. Ministeeriumi pressiesindaja väitel on Parts puhkusel. Äripäev soovis Partsult küsida, miks nimetati Eesti Energia nõukogu uuteks liikmeteks Andres Saame, kes on Hannes Tamjärve investeerimisfirma HTB Investeeringute nõukogu liige. HTB Investeeringud omab osalust Eesti ühes edukamas taastuvenergiakontsernis Freenergy.

Toomas Tauts kuulub aga Polli Prügila nõukogusse. Polli Prügila rajamisest huvitatud äriringkonnad eesotsas Veoliaga on üritanud erinevaid võtteid kasutades takistada Eesti Energia prügipõletusjaama rajamist Iru elektrijaama juurde.

Eilne Eesti Päevaleht kirjutas, et ootamatult saadeti Eesti Energia nõukogust minema Aivar Reivik ja Rein Kuusmik, kes olid vastu, et Eesti Energia investeerib üle viie miljoni euro Weroli rapsiõlitehase juurde rajatavasse elektri- ja küttejaama. Weroli omanikuks on samuti Eesti Energia nõukogusse kuuluv Rein Kilk, kelle huvides riiklik energiafirma investeeringu teeb.