„Oleme sellises toredas sektoris, kus toetuste skeem on suhteliselt lihtne. Põhitoetus, mida me saame, on poollooduslike koosluste hooldamise eest,“ kommenteeris Valgamaal Tsirgumäel tegutseva Koivakonnu juhatuse liige Kalev Raudsepp. Lihaveiste kasvatamise kõrval hooldab firma Koiva jõe ja Mustajõe äärseid maastikukaitseala niitusid, vahendas aripaev.ee.

Ettevõtte on saanud aastatel 2008 ja 2009 ligi 3,5 miljonit krooni toetust, lihaloomade müügiga aga teeniti pisut üle 600 000 krooni. Raudsepa sõnul üritavad nad ka tänavu need niidud toetusraha eest korda teha.

Ta lisas, et niitude hooldamine olevat samasugune töö nagu näiteks tänava pühkimine. „Seda ei saa võtta niimoodi, et keegi lihtsalt topib meile raha taskusse, vaid oleme selle nimel tööd teinud,“ põhjendas Raudsepp.

2010. aasta kohta ütles Raudsepp, et tema arvates nad on saanud ettevõtte stabiilselt toimima. „Lihaveisekasvatus on Eestis hetkel heas seisus,“ märkis ta. Koivakonnu eesmärk on tõsta loomade arv 400-500ni. Eelmise aasta alguses oli farmis üle 300 looma.