Esiteks tõi Kandima välja, et Saaremaale sõit on kallis: "Saaremaa omapära on see, et sõit siia on mandri inimesele kallis ja kui ürituse pilet on ka kallis, siis teeb ta otsuse enamasti mitte tulla, kui tõesti väga head "tõmbenumbrit" ei ole."

Korraldaja sõnul olid sel aastal nn "tõmbenumbrid" siiski täitsa olemas, aga rahvast jäi siiski väheks sellepärast, et tänu välisesinejatele oli pilet kallim, kui tavaliselt toobril (oli kadunud nö eesti tavaline õllepeo külastaja) ja, et toimus väga palju konkureerivaid üritusi nii Eestis, kui ka sel aastal Lätis samal nädalavahetusel, siis rahvast ei jagunud igale poole.

Kandima lisas, et kohal oli täiesti uus ja mitte alkoholile orienteeritud seltskond, kes tulid nautima häid esinejaid ja seega sai üritus sel aastal omamoodi uue - enamasti keskealise publiku osaliseks.
Selline ootus oli ka korraldajatel olemas, paraku jättis kindlasti osa sellest sihtgrupist peole tulemata tänu eelarvamusele, et tegemist on joomapeoga.

"Lihtsalt õllepeod on oma aja ära eestis elanud. Eesti ei ole Saksamaa, kus on tegemist pika, katkemata rahvusliku õllekultuuriga, mida rõhutatakse igal sammul ja mille üle ollakse uhked. Eestis olid õllepeod rohkem hetke trendi teema ja tõsiseltvõetavat rahvuslikku õllekultuuriga on meil pisut kitsas," kommenteeris korraldaja.

Mehe sõnul Saaremaale üks korralik õllepidu sobiks, sest pidu on seotud kohaliku koduõllekultuuriga ja seda võiks edasi propageerida. Paraku takistavad koduõllega kaubitsemist karmid seadused ja ehedat Saaremaist õllepidu ilma suurteõlletootjate ja kaubitsejatega ei ole võimalik teha. Kandima lisas, et tänu sellele on väga keeruline teha kohaliku koduõllele orienteeritud vahvat õllepidu, kui kohalikud õllemeistrid ei saa oma tooteid pakkuda. "Kui see oleks võimalik, saaksime Saaremaal kindlasti korraldada fantastilise, omanäolise rahvusliku õllefestivali," mainis korraldaja.

"Mind ajendas üritusel kaasa lõõma uued väljakutsed - saada Saaremaale esimest korda tuntud esinejad raja tagant, see õnnestus hästi ja kohaletulnud said ilusa elamuse. Kasumiteenimine on tore, aga see ei ole omaette eesmärk. Pigem on soov midagi huvitavat ära teha," ütles Kandima Õlletoobri korraldamise põhjuseks.