Lõviosa ehk tervelt 132,5 miljonit krooni kasumist tuli samas Eestisse ümber kolitud finantskeskuselt.
Tegevusaruandes nendib ettevõte, et ka käibekasvu peamisteks põhjusteks olid kontserni finantskeskuse poolt teenitud tulu ning kütusehindade kallinemine. Statoili käive oli Eestis kokku 3074,1 miljonit krooni, millest jae- ja hulgimüügi käive 2728,4 miljonit krooni ja finantskeskuse käive 345,8 miljonit krooni.

Nii et tegelik kasumiliider autokütuste müügis peaks seega olema Neste, kelle kopsakas kasum jäi samas veerandi võrra alla 2009. aastal teenitud tulule.

Prisket kasumit näitas Vene kütusehiid Lukoil, kes märgib oma turuosaks 9,4 protsenti. Tulemus on seda positiivsem, et 2009. aastal näitas kütusefirma 11,3 miljoni suurust kahjumit. Kütuse jaemüük moodustas ettevõtte tegevusest 86 protsenti ning ülejäänu moodustas teenuste ja kaupade müük.

Kõige kesisemad tulemused olid tanklate arvu (56) poolest suurimal ketil Alexela. Keti kahjum samas vähenes aastaga ligi 130 miljoni krooni võrra. Tasub meenutada, et eelmisesse aastasse jäi ka Alexelale kuuluva Leedu tanklaketi müük Nestele.

Käibe vähenemisele aitasid ettevõtte sõnul kaasa ajakirjanduseski kajastatud käibemaksupettused ning ostjate lodevamast maksedistsipliinist tingitud suurenenud kulud.