Glase sõnul on vanast ajast jäänud raudteelaste päevaks esimene augustikuu pühapäev ja seetõttu on suvepäevade ajastus selline.

Osa Eesti Raudtee suvepäevade kuludest kannavad töötajad ja nende pereliikmed, osa ettevõte. Hetkel on üritusele registreerunud üle 410 inimese.

Suvepäevade ülesehitus on klassikaline, koos võistluste jms. Esinevad Tatjana Mihhailova, Untsakad, lastega tegeleb Pipi.

“Raudteelased teevad suvepäevadel ka head. Vedurijuhid panevad kokku lastele mõeldud puidust veduri ja vaguni ning meisterdatud rongi kavatseme kinkida Käru lasteaiale,” lisas Glase.

“Kalevi kommivabrikul on väga pikk suvepäevade korraldamise traditsioon, mis ulatub aastakümnete taha. Viimastel aastatel jäi suvepäevade korraldamine küll soiku, kuid käesoleval suvel taastame selle toreda ettevõtmise,” teatas AS Kalev Chocolate Factory pressiesindaja Ruth Roht.

Kommivabriku suvepäevad korraldab ja nende eest tasub ettevõte. Rohti sõnul töötajate kanda jääb sümboolne osalustasu, mis annab ennekõike korraldajaile suurema kindlustunde, et need kes on eelnevalt registreerunud tulevad siis ehk ka kindlamini kohale. Üritusele on hetkel registreerinud end umbes pooled Kalevi töötajatest.

“Kalevlaste suvepäevad toimuvad mereäärses looduskaunis kohas Harjumaal. Plaanis on meeskondade vahelised sportlikud mängud ja läbi aastate väga populaarsed võrkpallivõistlused,” ütles Roht.

Õhtul tähistatakse suvepäevadel üheskoos koogisöömisega Kalevi 205. juubelit. “Ansambel Hellad velled hoolitseb selle eest, et soovijail oleks võimalus ka kolleegidega jalga keerutada,” sõnas Roht.