Riigiettevõtte Eesti Telekom ringhäälingu saatekeskus lülitab alates 1. aprillist välja Tipp TV saatja, kui selleks ajaks ei ole tasutud 1,3 miljoni krooni suurune võlg, ütles saatekeskuse direktor Rein Ruudi.

"Kui Tipp TV aktsionärid jätavad võla maksmata ja mingit kokkulepet ei saavutata, ütleme lihtsalt, et koristage oma kolu meie territooriumilt ära," kinnitas Ruudi.

Saatekeskuse direktori sõnul katkestas Tipp TV saadete edastamise tehnilistel ja majanduslikel põhjustel. "Kui raha makstud, osutame neile meelsasti teenuseid ja aitame ka saatjat parandada. Praegu aga ei teki selleks erilist soovi," möönis Ruudi. Ta lisas, et saatja mittetöötamise tõttu ei pea ringhäälingu saatekeskus praegu ka Tipp TV elektriarveid tasuma.

Tipp TV saatjas tekkis tehniline rike möödunud esmaspäeval, pärast seda katkes saadete edastamine. Ruudi kinnitusel on saatjat võimalik remontida.

Ajaleht äripäev kirjutas möödunud kolmapäeval, et Tipp TV aktsionärid otsustasid telekanali tegevuse määramata ajaks peatada. Selle põhjuseks on vastuolu Makarov Muusik Managemendi (MMM) ja ülejäänud aktsionäride vahel, väideti ajalehes.

"Kuni me ei ole leidnud ühist keelt MMM-i presidendi Jüri Makaroviga ning telekanali asjad on ülejäänud aktsionäridele segased, pole Tipp TV käigushoidmisel mõtet," märkis Rahajuhtimise AS-i juhatuse esimees Vello Väinsalu äripäevale.

50 protsenti Tipp TV aktsiatest kuulub AS-ile MMM. ülejäänud poole aktsiapaki omanikuks said möödunud aasta lõpus Rahajuhtimise AS, AS Krooninvest ja AS Carina ligi 12 miljoni krooni suuruse võlanõude eest AS-i MMM vastu.

Ringhäälingu saatekeskuse direktor kinnitas, et kolm aktsionäri ei luba praegu saatjat ära parandada, seega on ka nemad selle seismajäämisest huvitatud.

Saatekeskus on huvitatud ainult maksujõulisest omanikust, kes laseb saatjal edasi töötada ja maksab selle eest ka raha, kinnitas Ruudi. Ta möönis, et momendil ei näi sellist omanikku olevat.

Tipp TV on ringhäälingu saatekeskusele võlgu olnud ligi aasta, võlasumma ligineb 1,3 miljonile kroonile. Ruudi sõnul on selle summa sees mitmed erinevad maksed. Lepingu järgi pidi MMM saatekeskusele maksma selle eest, et neil üldse lubati teletorni tippu kasutada. "Peale selle on Makarov lubanud tasuda elektrienergia eest, mida saatja tarbib. Meie arvates peaks ta kinni maksma ka Tipp TV antenni kukkumisel viga saanud kohviku katuse remondi, aga Makarov ise pole selles päris veendunud," nentis Ruudi.

Saatekeskuse direktori sõnul on Makarov andnud terve hulga kirjalikke lubadusi. Ruudi mainis, et tema arvates lootis Makarov lubadusi andes alati millegi peale, mitte ei valetanud teadlikult.

Rahajuhtimise AS-i juhatuse esimehe Vello Väinsalu sõnul peab võla tasuma AS MMM, mitte AS Makarov Telekommunikatsioonid, mille alla Tipp TV kuulub.

KäRT KARPA