Eesti Forekspank ja RET-i Arengugrupp sõlmisid kolmapäeval lepingu, millega pank omandas 13 miljoni krooni eest Tallinnas Narva maanteel asuva endise RET-i hoone.

Forekspanga investeeringute direktor Jens Haug ütles, et pank kavatseb enam kui 5000-ruutmeetrise pinnaga tööstushoone ümber ehitada panga uueks peakontoriks. Kõrvalmaja, kus praegu asub panga peakontor, üürib Forekspank välja. Pangal on praegu Narva maanteel ja Rävala puisteel kokku 2600 ruutmeetrit pinda. Rävala kontori büroopindade rendilepingu Forekspank Haugi sõnul ilmselt lõpetab, operatsioonisaal jääb soodsa asukoha tõttu alles. Haugi hinnangul kujuneb maja ühe ruutmeetri renoveerimise hinnaks ligikaudu 4500 krooni. 5000 ruutmeetri suuruse üldpinna juures oleks projekti kogumaksumus 22,5 miljonit krooni.

"Lõppkokkuvõttes on tegemist väga kasuliku investeeringuga, sest juba algselt on planeeritud hoone tulevane funktsioon," rääkis Haug. Ta lisas, et mingil juhul ei lähe pank kliendi tasku kallale.

Lähemal ajal kuulutab Forekspank Haugi sõnul välja konkursi projekteerija ja ehitaja leidmiseks. Ta nentis, et projekt peab olema loominguliselt heal tasemel, ehitaja valikul arvestab pank hinna ja kvaliteedi suhet. Haug rääkis, et pank on arutanud kahe korruse juurdeehitamist hoonele. See annaks kasulikule pinnale juurde veel 3000 ruutmeetrit, mida kasutataks panga funktsioonide täitmiseks, selgitas ta.

"Tõenäoliselt on selline lisainvesteering pikemas perspektiivis otstarbekas," lausus Haug. Tema hinnangul on uute korruste juurdeehitamine nii finantsiliselt kui logistiliselt kasulik. Pank tahab ehitada endisesse tööstushoonesse kaasaegse büroo ning välja vahetatakse ka maja välisseinad, sõnas Haug. Hoone valmib Haugi hinnangul tuleva aasta teisel poolel. Läbirääkimised tehingu üle käisid mitu kuud. Algne summa, mida RET-i Arengugrupp hoone eest tahtis saada, oli äripäeva andmeil üle 20 miljoni krooni. RET-i Arengugrupp ostis endise RET-i keskuse kolmteist hoonet 1994. aastal 40 miljoni krooni eest. Praeguseks on neist uue omaniku saanud viis. Forekspank on bilansimahu poolest Eesti seitsmes kommertspank. Panga mullune puhaskasum oli 15,451 miljonit ja bilansimaht veebruari lõpus 755,8 miljonit krooni.

Baltic News Service