Linnavalitsus müüs Regati baarina tuntud hoone Pirital kirjalikul enampakkumisel soodsaima pakkumise teinud kinnisvarafirmale Ober Haus. Firma on konkursi korraldajale reklaaminud, et majja tuleb restoran.

Linnavaraameti juhataja Eve Fink ütles Eesti Päevalehele, et 10. oktoobri keskpäevaks saadi kolm pakkumist. "Mingeid nõudmisi hoone puhul ei esitatud, määrav oli vaid hind," märkis Fink.

Enampakkumisel müüki läinud Merivälja tee 1 hoone üldpind on 1086 ruutmeetrit ja krundi suurus 1718 ruutmeetrit. Kunagise menukohana tuntud Regati baari alghind oli 2,8 miljonit krooni. Enampakkumise võitnud kinnisvarafirma Ober Haus lubas hoone eest 4,34 miljonit krooni, kõrvale jäänud Regati Baari AS 3,05 miljonit ja AS Burata 2,875 miljonit krooni.

Linnavaraameti juhataja Eve Finki sõnul rõõmustas Ober Hausi pakkumise puhul siiski ka idee teha pärast põhjalikke renoveerimistöid majja restoran.

Kinnisvarafirma Ober Haus juhatuse esimees Paul Oberschneider ütles eile Eesti Päevalehele, et kunagise Regati saatus ei ole veel otsustatud. "Saime alles hiljuti ajakirjanduse vahendusel teada, et oleme konkursi võitnud. Paber selle kohta ei ole meieni jõudnud," ütles Oberschneider.

Ober Hausi juhatuse esimehe sõnul oleneb see, mis kehvas seisus hoonesse ehitatakse, suurel määral piirkonna vajadustest. "Baar ja restoran on kõne all olnud, sest nii oli see vanasti. Täpsemalt oskan asja kommenteerida vahest paari nädala pärast," nentis Oberschneider.

Viimasel ajal ehitusfirmaga Koger & Sumberg koostööd teinud Ober Hausi ostu puhul ei juleta välistada, et 1930. aastatel valminud äärmiselt kehvas seisus hoone rekonstrueeritakse ning müüakse siis kiiresti edasi.

Paul Oberschneider kinnitas, et ei näe mingit põhjust, miks peaks hoone rekonstrueerima Koger & Sumberg. "Meil on küll tütarfirma, kuid leian, et vajadusel tuleb peatöövõtja leidmiseks võistlusse kaasata kõik teised kompaniid," märkis Oberschneider. "Kindlasti kulub töödeks mitu-mitu miljonit."

äritegevuse jaoks üliheas kohas asuvas hoones kehtib 2005. aastani müügikonkursil osalenud Regati Baari AS rendileping. Firma kuulub Pirita restorani nõukogudeaegsele juhile Harri Tammisele, kes maksis seni Pirita linnaosale renti 20 krooni ruutmeetrilt kuus. Eesti Ekspressi andmetel allrentis Tammis baari edasi aktsiaseltsile Paan, kes tahtis hoone taastada Eesti-aegsel kujul ja teha sinna restoran-kasiino.

Möödunud aasta maikuus lubas Regati Baari AS rendilepingu sõlmimisel Piritale, et rajab hoonesse tänapäeva parimatele nõuetele vastava restorani koos kunstiliste väljapanekutega. Mõttest pole tegu saanud.

Pirita linnaosa asevanema Jaak Hubelmanni sõnul ei ole majas siiski vaikus olnud. "Lubaduste täitmatajätmist põhjendatakse rahanappusega. Ilmselt ei olnud lepingu sõlmides seda ette näha," täpsustas Hubelmann.

PIRET PEENSOO