Eesti Päevalehe andmetel kavatseb kütusefirma Esoil uus omanik Coastal Baltica Holding välja vahetada kütuse jaemüügiketi EK tegevjuhtkonna, kaasa arvatud senise peadirektori Henn Pärna.

Kinnitamata andmetel saab uueks tegevjuhiks Coastal Corporationi esindaja. Henn Pärna sõnul vastab see informatsioon enam-vähem tõele.

"Eile arutas firma juhatus seda küsimust Amsterdamis ning järgmiseks nädalaks peaks uue juhatuse ja tegevjuhtkonna koosseis enam-vähem selge olema. Kui omanikud leiavad, et ma olen firmale vajalik, siis ma ka jätkan oma tööd EK-s," ütles Henn Pärn Eesti Päevalehele.

"See on loogiline käik. Iga omanik tahab, et tema raha kontrollib oma inimene, eriti kui on tegemist suurte investeeringutega," rääkis Pärn.

Pärna sõnul on uute omanike tehtavad muudatused positiivsed ja viivad firmat edasi.

Baltic News Service-i teatel määras Coastal Baltica Holding Eesti tütarfirma Estonian Oil Service (E.O.S.) Esoili ja selle tütarfirmade juhtorganitesse oma esindajad. Esoili järelvalvenõukokku kuuluvad Baltic News Service-i andmetel Paul E. Jones, Jack Pester ja Gabriel Breuer. Esoili juhatuse esimees on E.O.S-i tegevdirektor Arnout D. Lugtmeijer ning juhatuse liikmed Frederick F. Goebel, John A. Pass ja R. Glenn Stewart. Lugtmeijer kuulub samuti Esoili tütarfirmade AS Tartu Terminaal, AS Pärnu Terminaal, AS EK ning AS Termoil juhatusse. AS EK juhatusse kuuluvad ka ettevõtte senine peadirektor Henn Pärn ja senine arendusdirektor Olle Horm.

Tänavu juulis võitis Coastal BH kohaliku kütusekompanii AS Esoil erastamiskonkursi. Ostusumma oli 120 miljonit krooni.

RAIVO MURDE