Kaabelteleoperaatorid senisest enam tülli pööranud kaabelleviseadus pendeldab mitmendat kuud riigiasutuste ja valitsuse vahet. Kohati jääb mulje, et valitsus ei soovigi ebameeldiva seaduseelnõuga tegelda.

Kord on teede- ja sideminister välismaal reisimas, kord tekivad ministrite vahel seaduse lugemisel lahkhelid.

Operaatorid lõikavad juba praegu kaabellevi seadusest kasu, sest iga kord, kui seaduseelnõu taas pinnale tõuseb, kirjutavad lehed neist pikki artikleid. Reklaamikulud jäävad operaatori rahakotti alles, artiklid reklaamivad operaatorit ostetud reklaampinnast paremini. Samuti ei saa ametlikus reklaamis võistlevat firmat jalaga allapoole vööd taguda.

Kaabellevi seadust pooldav Tallinna Kaabeltelevisioon sõlmis mõni aeg tagasi, vahetult enne järjekordset seaduse lugemiskatset, raamlepingu tervet Tallinna telepildiga varustava veerand miljardit krooni maksva aparatuuri ostmiseks. Ridade vahelt võis lugeda sõnumit: tahame, et linnavalitsus peaks kinni viis aastat tagasi antud lubadusest anda meile linnale kuuluvate majade taevapildiga varustamisel monopol.

Sama hea ajastusega on poksiringis Tallinna Kaabeltelevisiooni vastasnurgas seisev Starman, keda kaabellevi seaduse jõustumisel ähvardab poe sulgemine. Firma rõhus rahva arvamusele ning kaabeltelevisiooni olukorrale riikides, kus mõnel firmal on monopol, ja maades, kus seda ei ole. Seejuures ei avalikusta Starman praeguse Euroopa kaabelteleturu hetkeolukorra kõiki põhjusi. Agaraim kaablivedaja STV laseb arvutimaniakid oma interneti koduleheküljele ning tõstab seepeale lärmi. Maniaki nime STV teab, aga ei ütle. Pole ka põhjust, sest iga päev külastavad sajad silmapaarid STV kodulehekülge, lootes sealt taas keelatud riivatusi leida.

Saatuse irooniana on valitsus pärast operaatorite ägedaid PR-rünnakuid seaduse lugemise taas edasi lükanud.

Hoolimata tihedast vastastikusest sõnadega pommitamisest leiavad operaatorid aega üha uute kodude vallutamiseks. Televaataja on rahul. Taevakanalid tulevad tuppa ning operaatorite võistluse suurenedes langeb nende hind pidevalt. Kaabellevi seadusest on telerihullul kama kaks.