Suuresti tänu liiklusinfole on maikuus alustanud raadiojaam Sky Plus tõusnud Tallinna eestlaste seas raadiokuulamisaja osas kolmandaks ning 12-29-aastaste eestlaste seas koguni esimeseks.

Balti Meediateabe AS-i juunist septembrini korraldatud tele- ja raadioauditooriumi päevikuuringu raames täitis päevikut 919 Tallinnas elavat eestlast, kes kulutasid 36,7 protsenti raadiokuulamisajast Vikerraadiole, 21,2 protsenti Raadio Kukule ning 9,2 protsenti Sky Plusile.

Mais turule tulnud raadiojaamale Sky Plus järgnesid 7,7 protsendiga Raadio 2 ja 7,3 protsendiga Raadio Uuno. Samuti kevadel alustanud raadiojaamale Mega FM kulutati vaid 0,9 protsenti raadiokuulamise ajast ning sellega on Mega FM kõigest 10. kohal.

12-29-aastaste eestlastest tallinlaste seas on Sky Plus 24,6-protsendise kuulamisajaga esimesel kohal, talle järgnevad 20,1 protsendiga Raadio Uuno ja 11,6 protsendiga Raadio Kuku.

Balti Meediateabe AS-i suunajuhi Hanno Kindeli sõnul on Sky Plus võtnud Tallinnas kuulajaid ära eeskätt Raadio Uunolt. "Uued tulijaid peavad olema hästi orienteeritud oma sihtrühmale," selgitas Kindel. "12-29-aastased kuulajad on üsna ebalojaalsed. Uue raadiojaama turuletulekul on just nemad valmis vahetama lemmikprogrammi."

Sky Plus on tõusnud liidriks ka Pärnus ja Pärnumaal, kus päevikut täitnud 467 inimest kulutas Sky Plusile 25,4 protsenti raadiokuulamisajast. Pärnus ja Pärnumaal on 21 protsendiga teisel kohal Vikerraadio ja 14,6 protsendiga kolmandal kohal Raadio 2, kohalik Päikeseraadio on aga 11,6 protsendiga neljas.

Sky Plusi programmidirektori Margus Pildi kinnitusel on raadiojaama sihtrühmaks 12-40-aastased kuulajad. Nende hulgas on nii eestikeelne Sky Plus kui ka samale omanikule kuuluv venekeelne raadiojaam Sky kõige kuulatavamad.

Pildi hinnangul on Sky Plusi üheks edu võtmeks liikluspolitseile pinnuks silmas olev liiklusinfo, milles edastatakse ka politseipatrullide asukohti. ""Liiklusliinis" edastame koostöös maanteeametiga ka liiklusohutusalast teavet, peatselt on tulemas helkurite kandmise kampaania," rääkis Sky Plusi programmidirektor.

Tartu linnas on oma positsioone tugevdanud Raadio Tartu. Kuulamispäevikut täitnud 521 inimest kulutas 35,5 raadiokuulamisajast Raadio Tartule, 15 protsendiga oli teine Vikerraadio ning 9,6 protsendiga kolmas Raadio Uuno.

"Nii tugevat positsiooni pole ühelgi teisel kohalikul raadiojaamal kui Raadio Tartul," selgitas Hanno Kindel. "Veidi oma kuulajaskonnast on kaotanud Tartus Vikerraadio."

Tele- ja raadioauditooriumi päevikuuringu raames täitis päevikut ka 842 Tallinnas elavat mitte-eestlast, kes 39,9 protsenti kuulamisajast kulutasid Raadio 4-le, 23 protsenti Raadio Skyle ning 7,6 protsenti Raadio 100-le.

AIN PARMAS