Eesti Televisiooni peadirektori konkursil lüüa saanud uudisteprogrammi juht Vallo Toomet on otsustanud ameti maha panna.

"Olen põhimõtteliselt otsustanud Eesti Televisioonist lahkuda, et anda teisele inimesele võimalus rahulikult töötada," ütles Toomet eile Eesti Päevalehele. Ta täpsustas, et peab teise inimese all silmas novembrist Eesti Televisiooni peadirektori kohale asuvat Toomas Leppa.

"See on sügavalt isiklik otsus, millest kuulen esmakordselt," kommenteeris Toometi lahkumist Toomas Lepp.

Eesti Televisiooni peatse juhi kinnitusel pole tal Toometiga mingeid vastuolusid. Toomas Lepp ja Vallo Toomet on töötanud koos kunagises Reklaamitelevisoonis, kus Lepp oli tegevdirektor ning Toomet "äriuudiste" toimetaja.

Esmaspäeval Eesti Televisiooni peadirektori konkursil hääletas ringhäälingunõukogu üheksast liikmest seitse AS-i Meediapress omaniku ja tegevjuhi Toomas Lepa poolt. Vallo Toomet sai kaks häält, kolmas kandidaat filmirezhissöör Mark Soosaar jäi ühegi hääleta.

Vallo Toomet on Eesti Televisiooni uudisteprogrammi juhina muutnud uudistesaadet "Aktuaalne kaamera" moodsamaks ning inimesekesksemaks. Toometi algatusel on Eesti Televisioonis igal argipäeval eetris majandusuudiste saade "Kapital".

Toometi sõnul ei tea ta veel oma järgmist töökohta. "Kõik võimalused on võimalikud," nentis ta.

AIN PARMAS