Viimasena Eesti mobiiltelefoni turule tulnud Q-GSM-i eilne sooduspakkumine tekitas firma kontorite uste taha pikad järjekorrad ja tõi ühe päevaga juurde sama palju kliente kui tavaliselt kahe nädalaga.

Q-GSM-i tegevdirektor Toomas Peek tunnistas, et sellist müügiedu nad küll ei oodanud. "Tundub, et turg on hinna suhtes ikka väga tundlik," märkis ta.

Kuna eile pidi eeldatavalt liituma Q-GSM-iga 10 000. klient, kuulutas firma välja sooduspakkumise, millega kõik eile tasuta liitumislepingu allkirjastajad said 1200 krooni eest Motorola mobiiltelefoni.

Kella viie paiku õhtul oli Q-GSM saanud endale 700 uut klienti ning Peek ennustas, et keskööni kavandatud müügi käigus kasvab see arv 1300-ni.

Q-GSMi 10 000. klient on Imbi Soome Tartust, kes sõlmis liitumislepingu kell 13.11 Tartus E-Kaubamajas ja saab 10 000 krooni ulatuses tasuta kõnelda.

Turuliider Eesti Mobiiltelefon võib pressiesindaja Jüri Kriisemanni väitel ennast Q-GSM-i üliedukast päevast hoolimata siiski veel kõigutamatuna tunda. "Meil on 85 000 klienti ja neil nüüd veidi üle 10 000," selgitas Kriisemann.

Kriisemann nentis, et sellise kampaania puhul on tegemist klientide ostmise, mitte teenuse müügiga. "Kui Motorola mobiiltelefon maksab muidu 3000 krooni ja nemad annavad seda 1200 eest, siis nad maksavad igale kliendile ju 1800 krooni peale," märkis pressiesindaja.

Peegi väitel loodab firma odavate mobiilide jagamise eest makstud raha kõneminutites tagasi saada. "Kahju me vaevalt saame, kõik on meie äriplaanide ja strateegiaga kooskõlas," ütles ta.

Kriisemann lisas, et Eesti Mobiiltelefon püüab pakkuda odava hinna asemel kvaliteeti. "Aga alati on hea meel, kui mobiiliturule kliente lisandub, sest kindlasti teeb iga Q-GSM-i klient ka vähemalt ühe kõne meie võrku," lausus ta.

Eile õhtupoolikul lookles Tallinnas Q-GSM-i Jõe tänava kontori ukse taga ligi sajameetrine saba, mis järjekorras seisjate kinnitusel oli terve päeva peaaegu sama pikk püsinud.

"Tulin siia kell 10 hommikul ja pole siiani sisse pääsenud," ütles Viktor (25), seistes uksest ikka veel oma paarikümne meetri kaugusel. "Naine kindlasti juba ootab kodus ja telefoni ju ka veel pole, et helistada."

Kaks keskealist daami olid ukse kõrvale kohad sisse võtnud ja peletasid vaheletrügijaid eemale. "Seisame siin juba hommikust peale ja vähemalt paarkümmend inimest on vahele tulnud. Meil on juba lapsed kodus näljas!" pahandasid naised.

Suur osa tohutust järjekorrast koosnes vene keelt kõnelevatest noortest meestest, kes sõid hamburgereid ja nägid juba üsna tülpinud välja.

"Jalad on väsinud ja selg valutab. Aga peab ära kannatama, sest nii odavalt ei saa mobiili enam kusagilt, kuid seda on mul töötegemiseks vaja," nentis Viktor, kes teenib leiba müügiagendina.

KRISTI MALMBERG