Eesti ja Prantsusmaa sõlmisid eile topeltmaksustamise vältimise lepingu, et suurendada Prantsuse investeeringuid Eestisse.

Tulu- ja kapitalimaksudega topeltmaksustamise vältimise ning maksudest hoidumise tõkestamise lepingule kirjutasid eile Pariisis alla Eesti välisminister Toomas Hendrik Ilves ja Prantsuse eurominister Pierre Moscovic.

"See leping peaks andma juurde kindlustunnet Prantsuse investoritele, kelle tegevus Eestis on seni olnud üsna tagasihoidlik," selgitas välisministeeriumi pressisekretär. Eesti Panga andmetel olid Prantsusmaa firmad selle aasta juuni lõpuks paigutanud Eestisse vaid 3,38 miljonit krooni, mis moodustab Eestisse suunatud välisinvesteeringutest vaid umbes 0,2 protsenti.

Välisministeeriumi pressitalituse andmetel arutasid Eesti välisminister ja Prantsuse eurominister Euroopa Liidu laienemist, Euroopa Liidu alalise konverentsi loomise ideed ja Prantsusmaa seisukohti euroliidu institutsionaalsete reformide elluviimisel. Ministrid rääkisid ka Baltimaade koostööst ning tulevikust seoses Euroopa Liidu laienemisega.

Prantsuse eurominister Pierre Moscovic tuleb järgmisel nädalal visiidile Eestisse.

AIN PARMAS