Eesti Televisiooni juhatus kinnitatakse täna

Ringhäälingunõukogu arutab täna Eesti Televisiooni (ETV) peadirektori Toomas Lepa ettepanekut kaotada ETV-s 1. jaanuarist reklaam, kuid otsus langetatakse tõenäoliselt alles järgmisel nädalal.

Ringhäälingunõukogu liikme Andres Herkeli sõnul tähendab Lepa ettepanek sisuliselt eratelevisoonidele reklaamiaja mahamüümist. Kui ringhäälingunõukogu Lepa ettepanekuga nõustub, sõlmitakse eratelevisioonide ja ETV vahel konfidentsiaalne leping, mida Herkel kirjeldada ei soovinud.

Herkel tahab täna Lepalt vastust küsimusele, kas eratelevisioonid soovivad osta mingisuguse osa reklaamiaega või tahavad nad, et ETV-s reklaami polekski.

Ringhäälingunõukogu kohtub täna ka ETV juhatuse uute liikmetega ning kinnitab seejärel juhatuse.

"Tegemist on juhatuse peaaegu täies koosseisus väljavahetamisega ja seepärast peame nendega rääkima," märkis Herkel.

Herkel tõdes, et Lepa esitatud nimekirjas pole ühtegi finantsküsimustega tegelevat inimest. "Küsime peadirektori käest, mis tingib juhatuse kallaku selgelt loomingulisele poolele," ütles Herkel.

Lepp kinnitas eile Eesti Päevalehele, et tal on kõik vastused ringhäälingunõukogule olemas.

Ringhäälingunõukogusse tuleb täna koos Lepaga ka ringhäälingute liidu liige Rein Lang, kellele TV 1, Kanal 2 ja TV 3 on delegeerinud õiguse läbirääkimisteks ja lepingu= allakirjutamiseks. "Peale Langi tulevad nõukogusse veel kaks juristi," märkis Lepp.

"Püüame täna ringhäälingunõukogu liikmetele selgitada, mismoodi näeme ETV arengut. Ringhäälingunõukogu peab veenduma selles, et ETV tõesti areneb ja järgmisel aastal ETV ka toimib," ütles Lepp.

ETV uus juhatus:

peadirektor Toomas Lepp

programmi peatoimetaja ja peadirektori asetäitja Mariina Mälk

tehnika ja tootmisjuht Aimar Prous

kultuurisaadete rezhissöör Jaanus Nõgisto

kultuuritoimetusest Heidi Pruuli

haridustoimetuse peatoimetaja Tiina Kangro

koostööfilmide toimetuse pearezhissöör Aare Tilk

peahelirezhissöör Priit Kuulberg

sporditoimetuse peatoimetaja Toomas Uba

KäRT KARPA