AIN PARMAS

Rahvusvaheline zhürii tunnistas Eesti Päevalehe üleriigiliste päevalehtede kujunduskonkursi võitjaks, nädalalehtedest pälvis esikoha Pühapäevaleht.

Ajalehtede Liidu, Meediakeskuse ja Avatud Eesti Fondi korraldatud ajalehtede kujunduskonkursil hindas päeva-, nädala- ja maakondlike ajalehtede uudistekülgede kujundust zhürii, kuhu kuulusid suuremate ajalehtede kujundusosakondade juhid, Tartu ülikooli ajakirjandusõppejõude ning Soome ja Suubritannia ajalehtede kujundusekspertide esindajad.

Seitsme üleriigilise päevalehe seas tunnistati kujunduskonkursi võitjaks Eesti Päevaleht. Teiseks jäi äripäev ning= kolmandat-neljandat kohta jagasid Postimees ja Sõnumileht.

"Konkurents oli võrdseim päevalehtede osas, kus ka rahvusvahelisi zhüriiliikmeid köitis Eesti Päevalehe uus atraktiivne ja värske kujundust," ütles Ajalehtede Liidu tegevdirektor Tarmu Tammerk. "Samas peaks ka Eesti Päevalehe sisu kujundusele järele jõudma, sest köitvad pealkirjad kipuvad vahel üksteist kordama."

12 nädalalehe seas tunnistas zhürii parimaks Pühapäevalehe kujunduse. Teise koha saavutas Eesti Ekspress ning kolmanda venekeelne ärileht Delovõje Vedomosti.

15 maakonnalehest võitis kujunduskonkursi Järva Teataja, teiseks tuli Lääne Elu ja kolmandaks Sakala. "Kõige aktiivsem oligi väitlus maakonnalehtede seas. Neid oli kõige rohkem ja ka kujunduse tase oli kõige ebaühtlasem," lausus Tammerk.

Ajalehtede Liidu tegevdirektori sõnul oli konkursi eesmärk tähelepanu juhtimine ajalehtede kujunduse headele ja halbadele külgedele. Auhindu välja ei anta, kuid kõik osalenud väljanded saavad zhürii koosoleku kommenteeritud protokolli.