INTERNET: kõik Eesti suuremad kinnisvarabürood on ehitanud virtuaalkodu

Info Eesti kinnisvarafirmade kodulehekülgedel on napp

Enamik kinnisvarafirmasid on läinud kaasa interneti kiire arenguga Eestis ja loonud oma kodulehekülje, kus nad tutvustavad käsilolevaid uusi kinnisvaraprojekte ning reklaamivad saada olevaid pindu. Mendelson & Co kodulehekülg (http://www.mendelson.ee) on omataoliste seas ilmselt üks paremaid. Veebisait sisaldab nii teenuste ja firma ülevaadet kui ka kinnisvarapakkumisi, samuti on lugemiseks üleval kinnisvaraturu ülevaated ning ajakirjanduses ilmunud artiklid.

Erinevalt enamikust kinnisvarafirmadest on Mendelson & Co koduleheküljel korralikult üles ehitatud otsimootor, mida on üsna mugav kasutada. Otsimootoris tuleb sisestada otsitava pinna lühikirjeldus, asukoht, krundi ja maja suurus, hinnapiirid ning vanus. Mõne hetke möödudes kuvatakse brauseri aknasse kõigi antud nõuetele vastavate pindade kirjeldused koos maakleri kontaktandmetega. Ainus puudujääk on see, et enamiku majade puhul puudub foto.

Eraldi lehekülje on Mendelson & Co pühendanud Lahekalda projektile.

Ka Uus Maa pakub oma veebisaidis (http://www.uusmaa.ee/) turuülevaateid ja artikleid. Paraku nullib esmaküljel ideaalsena näiva kodulehekülje pakkumiste napp hulk.

Arco Varale kuulub üks põnevamaid kinnisvarafirmade küberkodusid (http:// www.arcovara.ee/). Maitsekalt kujundatud avaleht pakub infot firma kohta ning tutvustab teenuseid ja hetke pakkumisi. Pakkumiste külg on üles ehitatud suurepäraselt. Esmalt valib veebikasutaja interaktiivselt kaardilt Tallinna piirkonna, kus ta soovib kinnisvara soetada. Majade kirjeldused on üksikasjalikud, kuid paraku pole pilte.

Magusaima osa Arco Vara koduleheküljel moodustavad eraldi jaotused uute Nõmme ja Pirita kinnisvaraprojektide jaoks, kus huviline saab tutvuda nii majade ja korterite kui ka detailplaneeringu ja finantseerimisega.

Paraku on Arco Vara veebisaidis juttu ainult Tallinna ja Pärnu kinnisvarast. Tartu, Saare ja Riia büroode leheküljed on alles valmimisjärgus.

ERI Kinnisvara pakub oma koduleheküljel (http://www. eri.ee/kinnisvara/) erinevalt teistest firmadest andmepangaga liitumise võimalust. Sel juhul saab huviline talletada oma soovid andmepanka ning ERI Kinnisvara teeb kliendile ta soovide järgi pakkumisi.

Maja- ja korteripakkumisi on ERI Kinnisvara veebisaidis üsna napilt, kuid olemasolevad on esitatud üsna köitvalt: kinnisvara kirjeldusele on lisatud välisvaade ja hulk sisevaateid.

Ober Haus (http://www. oberhaus.ee/) piirdub ainult pikaajaliste ja arendusprojektide napi tutvustamisega veebi vahendusel.

Pindi Kinnisvara (http:// www.pindi.ee/) aga üksnes lohutab arvutikasutajat, et veel tänavu pannakse käima kinnisvarapakkumiste online-süsteem.

A. Alliksaare kinnisvarabüroo (http://web.online.ee/ alliksaar/) piirdub enda tutvustamise, teenuste hinnakirja ja kinnisvarapakkumistega. Kinnisvarapakkumiste küljel puuduvad fotod ning huviline saab üksnes Soovi ja Kuldse Börsi tüüpi tekstikuulutusi lugeda.

Veebi kaudu kinnisvarainfo otsijal tasuks läbi astuda ka kuulutuslehtede Soov (http:// www.soov.ee) ja Kuldne Börs (http://www.ee/KB/) kodulehekülgedelt. Sageli võib juhtuda, et eesti lapsekingades infoühiskonnas viibides leiate just kuulutuslehtedest teid huvitava pakkumise kõige kiiremini üles.