Rema ostab firma ja värvib poed üle

Esmaspäeval ostab kauplustekett Rema 1000 AS-i Eesti Spar aktsiad, pärast seda värvib aga Spari kauplused poole aasta jooksul oma värvidesse.

"Spari kauplused hakkavad järgmisest nädalast töötama meie alluvuses, kaubamärgi ja kaupluste sisustuse vahetus võtab veidi aega," ütles Rema 1000 juhatuse esimees Guido Pärnits. Esmajärjekorras paneme Rema 1000 värvidesse viis Sparile kuuluvat kauplust, lausus ta.

Osa kaupluste üle hakatakse vaidlema

Kuue ülejäänud kauplusega, millega Spar on sõlminud frantsiisilepingud, hakkab Rema 1000 kaubamärgi vahetamise üle pidama läbirääkimisi, nii et nende poodide nimevahetuseks võib kuluda üle poole aasta.

Pärnitsa sõnul ei kavatse Rema 1000 ühtegi Spari kauplust sulgeda. "Ma ei kommenteeri kaupluste praegust olukorda, aga need kõik on võimalik panna väga hästi tööle," lausus Pärnits.

Hulgikaubandusele teeb omanik lõpu

Kuna Rema 1000 ühe omaniku Dagabi Eesti tütarfirma tegeleb hulgikaubandusega, kavatseb Rema 1000 Pärnitsa kinnitusel lõpetada Spari hulgikaubandustegevuse.

"Ostes Spari, on meie esmane huvi jaemüügi pool ja kuna meil on hulgikaubandus Dagabi näol olemas, ei näe me põhjust, miks jätkata Eesti Spari hulgitegevust," lausus Pärnits.

Järgmise nädala esmaspäeval sõlmitava ostu-müügilepingu kohaselt ostab Rema 1000 sada protsenti Eesti Spari aktsiatest. Siiani kuulus 51 protsenti Sparist Estikole ja 49 protsenti AS-ile Rotagrupp.

Ostu-müügi tingimusi ei soovinud Pärnits avaldada.