Kindlustusinspektsiooni kannatus lõpeb homme

ASA Kindlustuse ja AB Elukindlustuse uue suuromaniku esindaja esitas eile kindlustusinspektsioonile seltside saneerimise raamkava, lükates seltside suhtes pankrotimenetluse algatamise taas edasi.

"Raamkavas on kirjas esmapilgul täiesti vastuvõetavad pakkumised, mida investor loodab seltsidega teha ning kolmapäeval lubasid nad seda plaani veelgi täpsustada," ütles kindlustusinspektsiooni peadirektor Ellen Ridaste. "Me leidsime, et need kaks päeva kannatame me veel ära," lisas ta.

Ridaste sõnul põhineb seltside saneerimiskava Aon Rega edasikindlustuslepingu sõlmimisel. Edasikindlustusleping tähendab Ridaste sõnul seda, et Aon Re võtab osa ASA Kindlustuse ja AB Elukindlustuse kohustusi ja hüvitiste maksmisi enda kanda, mille eest seltsid maksavad Aonile lepingus kindlaksmääratud tasu.

Seni pole edasikindlustuslepingut veel seltside ja Aon Re vahel siiski sõlmitud, Aon tegeleb praegu samuti seltsi ülevaatamisega.

Täpsemalt ei soovinud Ridaste kava sisu kommenteerida, viidates investori nõutud konfidentsiaalsusele. Samuti ei tahtnud ta veel kommenteerida, kas investor on maksevõimeline, sest seda lubasid talle investorid homme tõestada.

Pangad lükkavad ASA lepingud tagasi

Alates septembri algusest ei aktsepteeri ASA Kindlustust laenutagatise kindlustajana enam ükski Eesti suurem pank, põhjuseks on segadused seltsi tuleviku ümber.

"ASA Kindlustus ei vastanud enam lihtsalt meie pangasisestele tingimustele, mida me kindlustusseltsidele esitame, seepärast lõpetasime septembri algusest ASA Kindlustuse aktsepteerimise laenu tagatise kindlustajatena," ütles Eesti Ühispanga laenuarendusosakonna spetsialist Kateriine Kasemaa.

Hansapangast kinnitati, et nende jaoks pole ASA Kindlustus sobiv selts olnud juba alates aasta algusest.

Optiva Pangast ei osatud küll öelda, mis ajast ASA Kindlustust enam ei aktsepteerita, kuid nüüdseks on infosekretäri kinnitusel ASA Kindlustus sobivate seltside nimekirjast välja arvatud.

Margus Simson