Pankrotistunud Tallinna Vabaduse puiestee 164 korteriühistu vastu on praeguseks esitatud kuue miljoni krooni ulatuses võlanõudeid.

Pankrotihaldur Terje Eipre sõnul võlanõuete esitamine veel kestab, korteriühistu varaks oleva maja väärtuseks on hinnatud viis miljonit krooni.

"See ei ole päris tüüpiline korteriühistu pankrot, sest tegemist ei ole elamuühistust välja kasvanud ühistuga. See oli vormistatud korteriühistuks eesmärgiga maja valmis ehitada ja seejärel need korterid omandada," selgitas Eipre.

Eelmisel neljapäeval kinnitasid võlausaldajad Eipre pankrotihalduriks.

"Nüüd on kaks kuud aega võlanõudeid esitada, veel kuu aega pärast seda saab kokku kutsuda nõuete kaitsmise koosoleku," lisas Eipre.

Tallinna linnakohus kuulutas Vabaduse puiestee 164 korteriühistu pankroti ehitusfirma Estconde-E avalduse põhjal välja septembris.

Ühistu varaks on pooleliolev seitsme korteriga elamu. Augustis algatas linnakohus samuti pankrotimenetluse samas piirkonnas asuva korteriühistu Põllu 129 vastu, kuid pankrot jäi välja kuulutamata, sest pankrotihoiatus polnud tehtud õigele isikule.

BNS