Viinatootjate hinnangul on Liviko ja Onistari hinnasõda kesk-klassi viinad välja suretanud.

“Liviko ja Onistari hinnasõda ning võimutsev salaviin on kärpinud keskklassi viina osa poole võrra,” rääkis Remedia kommertsdirektor Sirje Potisepp.

Remedia otsustas vastuseks Liviko ja Onistari odava viina hinna tõstmisele langetada märtsist Monopol viina hinda. “Tahame vastu hakata, et teiste odav hind ei tapaks meie kaubamärki ära,” ütles Potisepp.

“Hinnalanguse tulemusel kujuneb praegusest 60-kroonisest viinast umbes 50-kroonine, mis jääks odavama ja keskklassi vahele,” ütles Potisepp. “Tegemist on turundusnipiga ja see on ajutine.” Potisepa sõnul enam odavamaks viina hinda muuta ei ole võimalik.

“Arvan, et Remedia ei tee õieti. Nad positsioneerivad hinnalangusega seni hea kaubamärgiga keskklassi viina odava viina gruppi,” ütles Liviko turundusdirektor Janek Kalvi. “See ei too kaasa käibekasvu, kuna ta ei muutu odavaimaks viinaks.”

Remedia tahab hinna langetamisega võita tarbijaid odavate viinade joojate hulgast ning kahekordistada turuosa keskklassi viinade segmendis.

Suur-Karja Ararati müüja Inna Tamme sõnul kahandab odav viin keskklassi viinade müüki. “63-kroonist Monopoli ostetakse vähe, seevastu 51-kroonine Laua Viin on nõutud,” rääkis ta. Westmanni äri juhataja asetäitja Ruth Pajo väitel tõusis aga Onistari viina müük 52-kroonise hinna juures kuus korda.