Kunagine tuntud jääpurjetaja Mati Kuulmann on siirdunud kinnisvaraärisse, soetades endale üle Tallinna magusaid maatükke ning kinnisvaraobjekte.

Väidetavalt kuulub Kuulmannile üle Tallinna palju erinevaid hooneid ning krunte, alates Tartu maanteest ning lõpetades Pirita jõekääruga. Kuulmanni enda sõnul asuvad Tallinnas tõepoolest mõned tema osalusega hooned, millest ei soovinud ta aga lähemalt rääkida.

Tartu maantee 73 hoone on Kuulmanni sõnul talle kui õigusjärgsele omanikule tagastatud. Krediidiinfo andmetel asuvad nimetatud aadressil Mati Kuulmannile kuuluvad osaühingud Dreisi ja Brandmann, neist esimese tegevusalaks on märgitud jalgrattakeskus ning teisel saun.

ELANIKUD PELGAVAD. Lisaks on Kuulmann endale soetanud hooned Toomkuninga ja Roosikrantsi tänaval, mis ta ostis hoonete õigusjärgsete omanike käest.

Toomkuninga tänava hoone üks endine omanik Valentina Jakimova ütles Eesti Päevalehele, et hoone maksis neli miljonit krooni ning tehing sai teoks eelmise aasta oktoobris. Jakimova sõnul hoiti hoone ostjat alguses kiivalt saladuses.

Toomkuninga 20a hoone puhul on tegemist endise lasteaiaga, mis jääb saatkondade rajooni. Kuulmanni sõnul tundis nimetatud hoone vastu vahepeal huvi ka üks saatkond, kuid tehing jäi katki.

Seda, millise riigi saatkond maja vastu huvi tundis ning miks tehingut ei sündinud, ei soovinud Kuulmann öelda. “Kuna asi jäi ära, siis pole sellest mõtet rääkida,” sõnas ta.

Toomkuninga 20a asuvas hoones on pinda kuni 700 ruutmeetrit. Seda, millise hinnaga hoone müügiks läheks, ei öelnud Kuulmann samuti.

Lisaks soetas selle aasta aprillis Kuulmann endale Roosikrantsi tänav 15 asuvas majas viis korterit, mis moodustavad kogu majast mõttelise osana kuuendiku. Viimase tehingu eest tuli välja käia 3,8 miljonit krooni. Sellest, mis hoonetest saab, ei soovinud ostja rääkida.

“Tegemist on lihtsate investeeringutega,” sõnas Kuulmann, vihjates, et suurt hulka vaba raha pole mõtet enda käes hoida.

Samas on Roosikrantsi 15 maja elanik mures enda ja oma praeguse elupinna saatuse pärast. Nimelt kahtlustab elanik, et Kuulmann soovib osta majast poole, teha hoonele kapitaalremondi ning hakata siis üürnike käest nõudma suuri summasid.

Samuti kuulub Mati Kuulmannile suur tükk maad Pirta jõe saartel, kuhu kerkib tõenäoliselt järjekordne rikaste rajoon. Mehe enda sõnul on tema osalus nimetatud maatükkidel aga väike.

Eesti Päevalehe andmeil kuulub Kuulmannile lisaks nimetatud objektidele Tallinnas veel hulgaliselt kinnisvara.

POEG EI AIDANUD. Seda, et Tallinna magusates piirkondades hooneid ja maid soetanud Mati Kuulmann oleks ära kasutanud linnavaraameti juhi kohal töötanud poja sidemeid, eitab Kuulmann kategooriliselt.

Rene Kuulmann ei soovinud enda ja isa tegemistest rääkida. “Ma ei mõista, miks peaks see kedagi huvitama. Me tegutseme väga tagasihoidlikult,” sõnas ta.

Mitmete Tallinna kinnisvarafirmade esindajad tunnistasid, et pole Kuulmanni töödest-tegemistest pealinna kinnisvaraturul midagi kuulnud.

Eesti Päevalehe allika andmeil on Kuulmann seenior kinnisvaratehingutega varem vastu näppe saanud, kuna paigutas müüdud kinnisvara eest saadud raha pankrotistunud pankadesse ning jäi rahast suures osas ilma.

Mati Kuulmann lükkas need andmed kui valelikud, ümber.