Eile Tallinnas viibinud TV1 nõukogu esimees kinnitas taas Polsati huvi telekanali töö jätkamise vastu, lubades telejaamale püsimajäämiseks vajaminevat raha. TV1 juhatuse esimees Rait Killandi pole aga kindel emafirma lubatud päästeraha olemas-olus.

“Kuigi omanike kinnitusel on raha olemas, on praegune olukord selline, et ma ei näe seda raha kusagil,” tunnistas Killandi.

Omanikud on huvitatud sellest, et TV1 jätkaks tegevust, kuid ka nende jaoks on praegune olukord ebamugav, sest telejaama on juba sisse pandud suur hulk raha, lisas ta.

Polsat lubas TV1-le jooksvate kohustuste täitmiseks kuni kümme miljonit krooni juba septembris.

Seda, kui tõenäoliseks võib Polsatilt raha saamist lähiajal pidada, ei soovinud Killandi kommenteerida.

Ka ei õnnestunud Päevalehel eile saada kommentaare TV1 nõukogu esimehelt Czeslaw Okinczycilt.

Telekanali ajutine pankrotihaldur Arno Mägi ütles, et võib-olla ei soovi Poola omanik pankrotipessa rohkem raha suunata. “Polsati esindaja kinnitusel see raha siiski tuleb,” lisas pankro-tihaldur.

Eilsel kohtumisel otsustasid telejaama nõukogu ja juhatus vaidlustada kohtus kultuuriministeeriumi otsuse TV1 litsents tühistada.

9. oktoobril vaidlustas TV1 kultuuriministeeriumi ettekirjutuse, mis nõudis telejaamalt ringhäälingulubade tingimuste rikkumise lõpetamist. Selleks anti TV1-le aega kuni 19. oktoobrini, kuid telekanal programmi näitamist vastavalt ringhäälinguseaduses sätestatud tingimustele ei taastanud.

Ajutise pankrotihalduri sõnul ulatub telejaama võlg bilansi andmetel 120 miljoni kroonini, millest umbes sada miljonit moodustavad võlad telekanali omanikfirmale ning temaga seotud firmadele.

Ringhäälingu saatekeskusele on telekanal võlgu üle 1,5 miljoni krooni ning töötasudeks on ettevõttel Mägi sõnul maksmata samuti umbes poolteist miljonit krooni.

Kohus arutab telekanali pankroti küsimust 18. detsembril.

“Ma ise tahaksin loota, et kokkuvõttes leitakse siiski positiivne lahendus ning et TV1 saab oma tööd jätkata,” lausus Mägi.