Keskpank plaanib 90-miljonist kasumit

Eesti Panga nõukogu kinnitas eile panga eelarve, mille maht on 209,5 miljonit krooni, ja kasumiprognoosi 89,5 miljonit krooni.

EPL

Eesti Energia võtab võlgnikelt elektri ära

Uuest aastast hakkab Eesti Energia pikaajalisi võlglasi hoiatusteta elektrivõrgust välja lülitama. ”Elekter on kaup nagu leivapäts või riideese ja selle eest tuleb maksta. Pole olemas tasuta elektrit,” teatas Eesti Energia. Eesti Energial on 489 199 koduklienti, kellest 27 458 ei ole sellel aastal veel kordagi elektri eest tasunud.

EPL

Kaur Hanson lahkus Zoomist

Reklaamibüroo Zoom loovjuht Kaur Hanson lahkus firmast ning müüs oma osaluse Priit Isokile ja Asko Künnapile, Zoomi uueks tegevjuhiks sai varem Coca-Cola turundusdirektori ning reklaamibüroo Saatchi & Saatchi tegevjuhina töötanud Alain Vignard. ”Lahkumise põhjus on isiklik. Olen Zoomis töötanud peaaegu seitse aastat. On selge, et selle ajaga jõuab ennast tühjaks pigistada,” ütles Hanson.

BNS

Kahjukindlustus kogus 1,3 miljardit

Seitse Eesti kahjukindlustusseltsi ja Liikluskindlustuse Fond kogusid 11 kuuga 1,314 miljardit krooni preemiaid, mis on 193 miljonit krooni rohkem kui 2000. aasta samal ajal. Hüvitisi maksid seltsid 11 kuuga 623,34 miljonit krooni. Kõige rohkem kogus 11 kuuga preemiaid Sampo Eesti Varakindlustus.

BNS

IMF alandas Eesti kasvuprognoosi

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) alandas eile avaldatud maailmamajanduse raportis Eesti järgmise aasta majanduskasvu prognoosi 4,1 protsendile. Novembris ennustas fond Eestile 2002. aastaks viieprotsendilist majanduskasvu. Eesti tänavuse majanduskasvu prognoosi jättis IMF muutmata 4,5 protsendile.

BNS

Eesti Loto müüb pileteid internetis

AS Eesti Loto alustas eile Viking Lotto ja Keno Loto piletite müüki internetis, lähitulevikus on ettevõttel plaanis hakata lotomänge müüma ka mobiiltelefonide kaudu. Hetkel on lotopileteid võimalik osta Hansapanga ja Ühispanga internetipankade klientidel, alates esmaspäevast ka Sampo Panga internetipanga klientidel. Pangad ei võta piletiostu eest maksekorralduse tegemise tasu. Kuni 10 000-kroonine lotovõit kandub kohe mängija arvele. Internetiloto lahendus läks Eesti Lotole maksma ligi pool miljonit krooni ja süsteemi tehniline teostaja oli OÜ Net Group. Süsteemi vastu on huvi tundnud Norra, Islandi ja Saksamaa lotofirmad.

EPL

Kundasse võib tulla tselluloositehas

Norra kapitalil põhinev AS Estonian Cell tegi Kunda linnavolikogule avalduse algatada detailplaneering sadu miljoneid kroone maksva tselluloositehase ehitamiseks.

ETA