Pärnu viiendal turismikonverentsil hotellis Strand arutleti Tallinna, Tartu ja Pärnu võimaluste, võlude ja valude üle olla konverentsiturismi linnad. Kõigil on üks eesmärk: pääs Euroopa konverentsiturule.

Päevateema aktuaalsus oli kokku meelitanud nii palju huvilisi, et hotelli sajakohaline saal ei mahutanud neid ära ja 30 külalist istus avatud uste vahel.

Mõtte, et Eesti konverentsiturism on jõudnud ajajärku, kus on vaja katusorganisatsiooni, ütles konverentsil välja Estraveli asepresident Anne Samlik. Soomes on see olemas ja ühendab 21 konverentsilinna ning 71 ettevõtet, mida reklaamivad seitse inimest selleks, et saada Soome võimalikult palju konverentse.

Samlik pidas Estraveli kogemusi arvestades pidurdavaks globaalsete hotellikettide ja täisteenindusega konverentsisaalide puudumist Eestis.

"Helsingi on meist kaugel ees, Riia on Tallinnast möödumas ja Sankt-Peterburg on tulevikus võimas konkurent," kommenteeris Samlik meie konverentsiturgu naabritega võrreldes. Estravel on Eestis ainus reisifirma, millel on oma konverentsisaal.