Luige sõnul on 1-2-3 automaattanklate kontseptsioon täiesti erinev Statoili teenindusjaamade omast. "1-2-3 tanklad on suunatud säästlikule kliendile, kes tahab kiiresti ja lihtsalt osta garanteeritud kvaliteediga autokütust; Statoili teenindusjaamade kliendiks on aga mugavust ja kõrget teenindustaset hindavad inimesed, kes lisaks esmaklassilisele kütusele tahavad kasutada ka mitmeid lisateenuseid ja võimalust 24 tundi ööpäevas osta toiduaineid ja esmatarbekaupu meie poodidest," märkis ta.

Statoili uue, kolmes Balti riigis tegutsema hakkava automaattanklate keti 1-2-3 esimene jaam avati detsembri algul Leedus, Kaunases. Lätis hakkab esimene Statoili uus automaattankla tööle Siguldas 2001. aasta jaanuaris. "Uue toote turuletulek on oluline sündmus iga ettevõtte jaoks. Statoil jälgib tähelepanelikult Balti kütuseturu arengut ja töötas selle põhjal välja uue kaubamärgi "1-2-3". Kokku kavatseb Statoil Balti riikides lähiaastatel rajada 65 uut tüüpi automaattanklat," kommenteeris uue tankalaketi perspektiive Statoili asepresident Sten-Ake Forsberg.

"1-2-3" automaattanklates hakkab Statoil müüma kolme kütusemarki soodsa hinnaga. "Selle põhjuseks on Balti turu hinnatundlikkus. Ehkki kütusehinnad on viimase aastaga tõusnud märkimisväärselt, on elanikkonna ostujõud endiselt madal. Nüüd on tarbijatel võimalus osta kvaliteetset kütust madalama hinnaga. "1-2-3" on mõeldud just selliste tarbijate jaoks", ütles Geir Gransbraten, Statoil Baltic States president. Järvel avatud 1-2-3 automaattanklas maksab avamispäevadel pliivaba bensiin 95 - 9,65 kr/l; pliivaba bensiin 98 - 10,45 kr/l ja diiselkütus 9,80 kr/l.

"Me oleme loonud maailmatasemel tarbijakeskse kaubamärgi", ütles Baiba Rubess, Statoil Baltic States turundus-ja avalike suhete direktor. "Arvan, et alates Balti riikide iseseisvumisest on "1-2-3" esimene kõigi kolme Balti riigi baasil loodud kaubamärk. Nii toote kontseptsioon, projekt kui ka kaubamärk töötati välja Balti riikides. Töö kulges äärmiselt sujuvalt ja tulemuslikult. See tõestab, et Balti riikides on piisavalt asjatundjaid, kes on suutelised tegema suuri asju, eriti kui neid toetab selline tugev ettevõte nagu Statoili Grupp".

Uue automaattankla on projekteerinud Pärnus asuv arhitektuuribüroo Luhse & Tuhal. Kaubamärgi "1-2-3" töötas välja Brandsellers DDB Latvia ja selle turunduskontseptsiooni Brandsellers DDB Lietuva.

1972. aastal asutatud Norra riigile kuuluvast nafta- ja gaasiettevõttest on nüüdseks saanud Statoil Grupp, rahvusvaheline energeetikaettevõte, mis tegutseb 25 riigis ja annab tööd 18 000 inimesele. Ettevõte ei ole mitte ainult maailma suuruselt teine toornafta müüja, vaid ka suur Norra gaasi tarnija Euroopa mandrile ning elektrienergia tootja ja tarnija. Statoilil on üle 2000 teenindusjaama 9 riigis. Statoili teenindusjaamade ketti kuulub Balti riikides 88 teenindusjaama 34 linnas ja Riias asuv naftaterminaal. Statoili investeering Balti turule moodustab 120 miljonit dollarit.