Börsiindeks TALSE langes nädalaga 2,88 protsenti 126,23 punktini. 531 tehingu kogukäive oli 75,9 miljonit krooni.

"Nädala teisel poolel asus domineerima ebakindlus, aktsiates tekkis müügisurve," ütles Ühispanga kapitaliturgude strateeg Aivo Kangus BNS-ile.

Kanguse sõnul oli päevadele iseloomulik see, et hinnad hakkasid päeva alguses liikuma madalatelt tasemetelt ning siis toimus taastumine. "Närvilistelt investoritelt võeti aktsiad ära," selgitas ta.

"Teistest tugevamana püsis Hansapanga aktsia, Saku ja Norma vastu oli huvi tagasihoidlikum," märkis Kangus.

Hansapanga aktsia oli 50,5 miljoni kroonise käibega enimkaubeldud. Aktsia hind langes nädalaga 3,43 protsenti 134,72 kroonini.

"Eesti Telekomi aktsia ebakindlus on põhjustatud maailmaturgudest," selgitas Kangus. Telekomi aktsia odavnes 2,78 protsenti 70,00 kroonini 4,6 miljoni kroonise käibe juures.

"Ebakindlus börsil võib veel mõnda aega kesta, suureks paanikaks pole põhjust, on hea moment aktsiate ostmiseks," ütles Kangus.

"Erastamisväärtpaber oli tavapärasest suurema volatiilsusega, mis oli tingitud nõrgast riigimaade erastamisest ja madalast nõudlusest," ütles Kangus. Tema sõnul on lähiajal oodata olulist infot hinna kujunemisele, kuna selgub, millise ettepaneku teeb valitsus EVP-de kompenseerimise osas pärast juulit 2002.

EVP hind langes nädalaga 3,69 protsenti 0,626 kroonini; käive oli 3,71 miljonit krooni.