Arco Vara Tallinna büroo juhataja Tauno Muide ütles ETAle, et kuna Tallinna Soojuse vanad katlamajad ja laohooned asuvad väga perspektiivsetes tööstuspiirkondades, on ka kinnisvaraarendajate huvi nende vastu küllalt suur.

Kahe miljoni kroonise alghinnaga müüki pandud Karjamaa katlamaja ostuks laekus sealses piirkonnas tegutsevatelt kinnisvarafirmadelt kaks pakkumist. Pakkumise esitasid M.S.I Grupp ja Paavli Kinnisvara, kes mõlemad on huvitatud kinnistu ostmisest, et laiendada oma valdust.

Kopli 29 asuvat 1964. aastal tegevust alustanud Karjamaa katlamaja ostupakkumised jäid alla kolme miljoni krooni. Parima pakkuja valib välja Tallinna Soojus 11. mail.

Samas jäi oksjonil müümata 17 miljoni kroonise alghinnaga müügis olnud Põhja puiestee 27a asuv eelmise sajandi alguses valminud Tallinna katlamaja. "Kuigi katlamaja ostu vastu tundsid väga paljud huvi, jäi müügiperiood nii kalli objekti puhul lühikeseks," nentis Muide.

Tallinna Soojuse pressiesindaja Urmas Ööbik ütles ETAle, et katlamaja ehitati 1913. aastal. Veel oli müügis 3,3 miljoni kroonise Põhja puiestee 35 asuvat ladude kompleks, mille müümine ebaõnnestus samuti liiga lühikese müügiperioodi tõttu.

Ööbiku sõnul on vanade katlamajade halduskulud väga suured ja kuna viimaste aastatega on ettevõtte soojuse mahud vähenenud ning uuemad katlamajad moderniseeritud, pole neil enam rakendust.

Suurematest katlamajadest jäävad Tallinna Soojusele alles Kadaka, Mustamäe ja Ülemiste katlamaja. Lisaks ostab ettevõte soojust ka Eesti Energiale kuuluvast Iru Elektrijaamast.

Sajaprotsendiliselt linnale kuuluv ASi Tallinna Soojus on pealinna suurim soojustootja, haarates kogu turuosast 68 protsenti. Viimaste aastatega on Tallinna Soojus kaotanud teistele kütteliikidele ligi viis protsenti turust.