Eliise kaubamajas on praegu kolmel korrusel ruumi 2500 ruutmeetrit. Uus kaubanduskeskus tuleb ühekorruseline ja seal on 4000 ruutmeetrit kauplemispinda, kirjutab Sakala.

"Eliise pole ostjale mugav, sest seal tuleb treppidest üles-alla trampida," nentis keskust ehitava OÜ Lavokaubandus omanik Raivo Riisa. "Uus tuleb selles mõttes parem."

Omaniku arvates on ostjale soodsam uue keskuse asukoht, Eliisest pool kilomeetrit kesklinna poole.

Uue keskuse ehitaja ja maksumus selguvad järgmisel nädalal. Riisa arvestuse järgi võib kaubamaja maksma minna kümneid miljoneid kroone. Uue keskuse ehitamiseks on võetud laenu.

Riisa tähelepanemist mööda on viljandlaste ostujõud kasvanud ja uute kaubanduspindade ehitamine tasub ennast ära. Ta ei osanud öelda, kas üks firma hakkab tulevikus pidama mõlemat lähestikku asuvat kaubamaja või loobub ühest. "Kui tuleb hea pakkumine, võime vähemalt ühe neist rendile anda," lausus ta.

Tulevase kaubamaja naabrusesse jääva Talu poe omanik Leo Kooser on öelnud, et tal pole suure konkurendi vastu midagi. "Meil on liiga väike pood, et konkurents siin mingit rolli mängiks," leidis paarikümne ruutmeetri suuruse kauplemispinnaga poe omanik.

Lisaks Eliisele ja Talu poele on Männimäe linnaosas veel Reinu, Toome, Männi ja Mulgi toidukauplus.

Riia mnt. 35 kinnistu ostis riigilt mullu 14. jaanuaril Igor Tavaste volitustega Taavi Kerner, kes maksis 9146 ruutmeetri maa eest enampakkumisel rekordiliselt kõrgele tõusnud hinna, 6,1 miljonit EVP-krooni.

Maavalitsuse korraldatud oksjonitelt on Riisa osalusega firmad ostnud veel mitu Viljandi kinnistut ning Riisal on kavas linna ka tulevikus uusi kaubamaju ehitada. "Kõigepealt tuleb aga sellega ühele poole saada," lisas ta.